Magnussen om Moss: Indbegrebet af en sand racer

– Det er på alle måder en utrolig mand, der er død i dag.

Sådan siger den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen til B.T. om motorsportsikonet Stirling Moss, der søndag døde i en alder 90 år efter længere tids sygdom.

Magnussen mødte i 2016 den britiske legende. En oplevelse, der gjorde stort indtryk på danskeren.

– Sir Stirling Moss er i mine øjne indbegrebet af en sand racer og en fantastisk person, som jeg var heldig at få æren af at lære at kende. Stirling vil for evigt være en af motorsportens største legender, siger Magnussen til avisen.

Også den tidligere professionelle danske racerkører Thorkild Thyrring sender flotte ord med på vejen til sin afdøde kollega og ven gennem mange år.

– Vi har mistet det største ikon, racersporten nogensinde har skabt. Sir Stirling Moss var mere end nogen anden pseudonymet på, når motorsporten var allerfinest. Han var motorsportens Elvis Presley.

– Han havde en helt speciel karisma og var utrolig sjov og charmerende. Det er en stor glæde at have været hans ven og en enestående ting at have kendt ham, siger Thyrring til Ritzau.

Moss er ofte blevet kaldt verdens bedste racerkører, der aldrig blev verdensmester.

Fra 1955 til 1958 sluttede han hvert år som nummer to i kampen om Formel 1-verdensmesterskabet. En bedrift, der blev fulgt op med tre tredjepladser fra 1959 til 1961, der blev Moss’ sidste år i motorsportens kongeklasse.

Året efter satte en voldsom ulykke en stopper for britens professionelle racerkarriere.

/ritzau/