Premier League udskudt på ubestemt tid – spillere skal ned i løn

Den engelske Premier League bliver ikke genoptaget i begyndelsen af maj. De engelske fodboldkampe i den bedste række vil først blive fløjet i gang igen, når det sundhedsmæssigt kan forsvares.

Det oplyser Premier League på sin hjemmeside.

I marts blev turneringen suspenderet frem til 30. april på grund af coronavirusset. Men det er fredag forlænget på ubestemt tid efter et møde blandt klubberne.

Premier League skriver på hjemmesiden, at det vil kræve fuld opbakning fra den britiske regering og sundhedsmyndighederne, før at man vil kunne begynde at spille igen.

Ud over udskydelsen er klubberne blevet enige om at forsøge at få spillerne til midlertidigt at gå 30 procent ned i løn.

Opfordringen fra Premier League kommer, efter at der torsdag blev lagt et gevaldigt pres på de engelske fodboldstjerner.

Det sørgede den britiske sundhedsminister, Matt Hancock, for, da han på et pressemøde appellerede kraftigt til spillerne.

– Alle bør gøre sit, og det gælder også Premier League-spillerne.

– Taget i betragtning af, hvad mange har ofret, blandt andre nogle af mine kolleger i sundhedsvæsenet, der har betalt den ultimative pris ved at tage på arbejde og ende med at blive smittet og dø, så er det første, Premier League-spillere kan gøre, at hjælpe til.

– Gå ned i løn og gør dit (for at hjælpe, red.), udtalte Matt Hancock på et pressemøde torsdag.

Efter udtalelserne fra sundhedsministeren reagerede den engelske spillerforening (PFA) positivt på opfordringen.

Der er lagt op til, at det skal være en kombination af en nedgang i lønnen og udskydelser af løn til et senere tidspunkt.

Spillerne skal dog først tages med på råd, og PFA skal lørdag mødes med repræsentanter fra klubberne og ligaen for at diskutere forslaget.

Premier League-klubber er desuden blevet enige om at sende 125 millioner pund til klubberne i de fire rækker under Premier League. Klubberne er hårdt presset af, at der ikke bliver spillet kampe i øjeblikket.

Premier League mangler at gennemføre ni spillerunder for at færdiggøre sæsonen.

I øjeblikket topper Liverpool helt suverænt Premier League med 82 point og har hele 25 point ned til Manchester City, der på andenpladsen er noteret for en kamp færre.

Kampene i rækkerne under Premier League og FA-Cup er også udskudt på ubestemt tid.

Det samme gælder kvindernes Premier League og den næstbedste række, oplyser ligaforeningen EFL på sin hjemmeside.

/ritzau/