Jakob Poulsen indstiller karriere efter australsk eventyr

Jakob Poulsens karriere som professionel fodboldspiller synger på sidste vers.

Den tidligere superligaprofil har besluttet sig for at sætte fodboldstøvlerne på hylden, når hans kontrakt med australske Melbourne Victory udløber til sommer.

Det siger han i et interview med Eurosport.

– Det har været undervejs i et stykke tid. Jeg overvejede det allerede i sommer, da jeg røg ud i kulden i FC Midtjylland.

– Hen over jul og nytår følte jeg, at jeg ikke rigtig har lysten på samme måde mere. Fysisk kan jeg godt klare mig og er ikke ramt af skader, men mentalt kunne jeg mærke, at det lakkede mod enden, siger Poulsen i interviewet.

Den 36-årige midtbaneslider har spillet 35 A-landskampe for Danmark, senest i 2015. Det er blevet til to mål i nationaltrøjen, hvor det første var et vigtigt mål i 1-0-sejren over Sverige i VM-kvalifikationen i 2009.

På klubplan har Poulsen repræsenteret Esbjerg, Heerenveen, AGF, FC Midtjylland i to omgange, AS Monaco og nu Melbourne Victory, som han indtil videre har spillet 17 kampe for efter sin ankomst i september.

Jakob Poulsen har nydt størst succes i FCM, som han er blevet dansk mester med to gange – i 2015 og 2018. Sidste år blev det også til en pokaltitel med midtjyderne.

I Monaco var han i 2013 med til at hjælpe klubben til oprykning til den franske Ligue 1.

I 2009 blev Poulsen af sine kolleger i Spillerforeningen kåret som Årets Profil i Superligaen.

/ritzau/