Corona-smittede ryttere fører til aflysning af World Tour-løb

De sidste to etaper af UAE Tour bliver ikke kørt, efter at to ryttere er testet positiv for coronavirus.

World Tour-løbet i cykling UAE Tour, der køres i De Forenede Arabiske Emirater, er aflyst med to etaper tilbage, efter at to deltagere er blevet testet positiv for coronavirus.

Det oplyser Abu Dhabi Sports Council ifølge Emirates News Agency.

Der er tale om to ryttere fra det italienske hold Vini Zabú-KTM.

– Beslutningen er blevet taget for at beskytte alle løbets deltagere. Sikkerheden har højeste prioritet, lyder det fra Abu Dhabi Sports Council.

Danske Jonas Gregaard, Jesper Hansen, Michael Mørkøv, Michael Carbel, Asbjørn Kragh Andersen og Niklas Eg deltog i løbet.

Flere deltagende hold og ryttere kommenterer aflysningen på Twitter. En af dem er stjernerytteren Chris Froome.

– Det er en skam, at UAE Tour er blevet aflyst, men folkesundheden må komme i første række, skriver briten, der stillede op i løbet for Team Ineos.

– Vi venter alle på at blive testet og bliver på hotellet, indtil andet bliver meldt ud. Jeg håber, at de ramte kommer sig hurtigt, og der ikke er andre smittede.

Ud over rytterne vil de forskellige holds ansatte også blive undersøgt. Det samme vil de personer, der står bag afviklingen af løbet.

Dermed blev kun fem af de syv planlagte etaper gennemført. Britiske Adam Yates (Mitchelton-Scott) lå øverst i klassementet efter torsdagens etape, som blev vundet af Tadej Pogacar.

Niklas Eg sluttede som bedstplacerede dansker i klassementet på 15.-pladsen, 3 minutter og 36 sekunder efter Adam Yates.

/ritzau/