Team Danmark og DIF støtter forskning i spiseforstyrrelser

Både Team Danmark og DIF er gået ind i et omfattende forskningsprojekt af spiseforstyrrelser blandt atleter.

Dansk Svømmeunion kom i voldsomt stormvejr sidste år, da DR afslørede, at et voldsomt fokus på vægt og fedtprocenter havde ført til spiseforstyrrelser og dårlig trivsel blandt flere landsholdssvømmere.

Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) meddeler nu, at man støtter en omfattende undersøgelse, som skal kortlægge trivsel blandt danske eliteatleter – herunder mulige problemer med spiseforstyrrelser og træningsafhængighed.

Det er forskere fra Syddansk Universitet, Københavns Universitet, Linneaus Universitet (Sverige), Universitetet i Agder (Norge), Norwegian School of Sports samt Team Danmark og DIF, der står bag undersøgelsen.

Det store forskningsprojekt er allerede sat i gang, og 800 danske eliteatleter har modtaget spørgeskemaer til brug for undersøgelsen.

/ritzau/