OVERBLIK: Tennissportens store navne siger farvel til Wozniacki

I løbet af mange år på tennisbanerne har Caroline Wozniacki skabt sig både venner og rivaler.

Under Australian Open har en række af danskerens veninder og rivaler sat ord på Caroline Wozniackis 14 år lange karriere og forholdet til danskeren.

Efter Wozniackis exit natten til fredag dansk tid blev der sat flere ord på danskerens tenniskarriere, som nu er slut.

Superstjerner som Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic og Serena Williams har taget afsked med Wozniacki.

Her kan du få et overblik over nogle af de kommentarer, der har været i løbet af turneringen og efter fredagens exit.

* Roger Federer, 20-dobbelt grand slam-vinder:

– Tillykke med en fantastisk karriere. Jeg var så glad på dine vegne, da du vandt Australian Open (Wozniackis eneste grand slam-titel i 2018, red.). Og du har været verdens nummer et. Det er det ypperste i vores sport. Nogle gange skulle jeg spille efter dig. Dine kampe tog en evighed, men det er okay, for jeg elskede at se dig spille.

* Rafael Nadal, 19-dobbelt grand slam-vinder:

– Alle vil gerne se dig fortsætte med at spille tennis. Du har haft en fantastisk karriere. Jeg vil gerne gratulere dig for alt det, du har opnået, og for at være meget venlig over for alle.

* Novak Djokovic, 16 dobbelt grand slam-vinder:
– Jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige farvel til dig. Du er en fantastisk person, og du har gjort meget for tennis. Sporten vil savne dig.

* Serena Williams, veninde og 23-dobbelt grand slam-vinder. Har vundet ti opgør mod Wozniacki og tabt ét:

– Hun har et fantastisk eftermæle. Grand slam-vinder, nummer ét i verden, en af de bedste spillere på touren. Det er overhovedet ikke let at gøre. Hun er også en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig.

* Maria Sharapova, mangeårig rival og 5-dobbelt grand slam-vinder. Har vundet syv opgør mod Wozniacki og tabt fire:
– Hun har haft en fantastisk karriere. Jeg synes, at det er flot, at hun er gået igennem en hel periode mellem de to sæsoner bare for at spille to turneringer mere. Det er en flot indsats, for perioden mellem sæsonerne er ikke let, så det beundrer jeg hende for. Hun har gjort det godt, og hun har altid været en udfordrende modstander for mig.

* Petra Kvitova, dobbelt Wimbledon-mester. Har vundet otte opgør mod Wozniacki og tabt seks:
– Jeg er gode venner med Caro. Vi er omkring den samme alder. Det vil helt sikkert blive mærkeligt ikke at se hende til turneringerne og på banen. Hun ser meget glad ud, så jeg håber, at hun også kommer til at være glad uden for banen.

* Venus Williams, syvdobbelt grand slam-vinder. Har vundet syv kampe mod Wozniacki og tabt en:
– Hun vil blive husket for sit fodarbejde og sin evne til både at spille defensivt og offensivt. Vi har spillet mange gode kampe.

* Karolína Plísková, nummer to i verden og tidligere verdensetter. Har tabt seks gange mod Wozniacki og vundet fire gange:
– Jeg er sikker på, at hun vil blive savnet. Hun er en fantastisk person og også en fantastisk spiller.

– Hun har spillet rigtig god tennis. Til træning har hun altid gjort sit bedste og altid til kampene. Det var altid gode kampe mod hende, som også var meget sjove, fordi hun kan være sjov både på og uden for banen.

– Det er trist for mig, at hun ikke skal spille mere. Men jeg er sikker på, at hun ved, hvad hun gør. Jeg ønsker hende kun det bedste.

* Simona Halep, dobbelt grand slam-vinder. Har tabt fem opgør mod Wozniacki og vundet to. Tabte til Wozniacki i Australian Open-finalen i 2018:
– Finalen har altid været et godt minde for mig.

– Jeg har altid sagt, at den kamp gav mig troen på, at jeg en dag kunne vinde en grand slam.

– Vi er blevet vant til at se hende hver dag til turneringer på touren. Hun vil blive savnet, og jeg er sikker på, at der venter hende mange gode ting.

* Coco Gauff, 15-årige amerikansk tennisspiller, der slog Naomi Osaka ud fredag:
– Tillykke med en utrolig karriere Caroline Wozniacki. Du har været en inspiration for enhver lille pige, der har taget en ketsjer i hånden.

* Frederik Løchte Nielsen, dansk tennisspiller og tidligere vinder af Wimbledon i herredouble:

– Det har været herligt at se Caroline Wozniacki udvikle sig fra en pige på størrelse med sin egen ketsjer til en international stjerne. Imponerende målrettet uden at ændre sig.

– Hun gav os nogle fantastiske minder, og dansk sport vil ikke være det samme uden hende. Hvilken karriere!
* Henrik Thorsøe, formand i Dansk Tennis Forbund:
– Caroline har været en foregangskvinde for dansk tennis på og uden for banen. Med imponerende resultater verden over har hun betaget tennisfans på alle niveauer.

– Vi vil alle blandt andet huske tilbage på hendes Australian Open-titel i 2018 som noget specielt, men hun har givet os meget mere end blot titler.

– Vi har ikke kunnet ønsket os en bedre repræsentant for dansk tennis, og vi er stolte af hende. Vi ønsker hende alt godt og et stort held og lykke med det næste skridt i livet efter karrieren.

Kilder: WTA, ritzau.

/ritzau/