Nyforlænget Randers-træner vil blande sig i toppen

En frist start og ambitionen om på sigt at spille om medaljer var motivationen, som onsdag fik Niels Agesen til at underskrive en usædvanlig lang kontraktforlængelse med Randers HK, så hans nye aftale nu løber frem til 2025.

– Nu har jeg været i Randers i to en halv sæson, hvor jeg ikke synes, at forudsætningerne har været helt optimale, og jeg har heller ikke været dygtig nok til at komme igennem med de ting, jeg gerne ville.

– Jeg synes fundamentet er godt, og jeg tror på, at vi med det lange seje træk kan bringe Randers HK tilbage til fortidens styrke, siger han.

Agesen, der tidligere har vundet DM-guld som cheftræner for Nykøbing Falster, blev ansat i Randers i 2017.

Undervejs har resultaterne været svingende, og klubben har oplevet økonomiske udfordringer. Kort før jul afværgede klubben således en konkurs.

Randers HK er nu gået i gang med at fremtidssikre klubben, og det glæder cheftræneren, at fremtiden ser lysere ud for den kronjyske klub.

– Nu har vi forhåbentlig fået ryddet op og mulighed for at kigge fremad.

– Drømmen er, at vi kan øge vores økonomi, så vi også kan bide skeer med de store hold og blande os i top-6, måske endda i top-4, siger han.

Niels Agesen er bevidst om, at der er flere ting, som skal gå op i en højere enhed, hvis målsætningen skal indfris.

– Vi skal have lagt yderligere på vores spillerbudget, for vi kan ikke bare træne os op i top-4.

– Vi har en rigtig god ungdomsafdeling og talentudvikling, som fungerer. Vi skal have implementeret nogle af de unge spillere på førsteholdet.

– Det kommer til at tage tid. Vi har kigget hinanden i øjnene og sagt, at det godt må tage den tid. Der er tålmodighed omkring det, og der skal kæmpes hårdt. Det motiverer mig, siger han.

/ritzau/