DHF-sportschef er i knæ: Det er ikke de fedeste måneder

Morten Henriksen, sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), er rystet over de danske håndboldherrers tidlige exit ved EM.

Med Islands nederlag til Ungarn har Danmark ikke længere mulighed for at gå videre i turneringen.

Nedturen for håndboldherrerne, som maksimalt kan ende som nummer 13 ved EM, kommer ovenpå håndboldkvindernes niendeplads ved VM i december.

– Det er ikke de fedeste måneder i mit job lige nu. Men det skal ikke være i fokus. Det, der er væsentligt, er, at vi i fællesskab får kigget på, hvad der skal til.

– Jeg er ikke i tvivl om, at når OL fløjtes i gang til sommer, så skal vi nok se de danske håndboldherrer helt i top igen, siger Morten Henriksen.

Sportschefen stillede op til interviewet kort inden Danmarks tredje gruppekamp mod Rusland, som gik i gang klokken 20.30.

Og han fortæller, at han havde forberedt sig på skrækscenariet, at Island skulle tabe til Ungarn, og at Danmark dermed røg ud.

– Jeg er vanvittig ked af det. Vi har haft lidt tid til at forberede os, for det har ikke været fantastiske kampe, vi har spillet indtil nu.

– Man – eller jeg – har gået og frygtet det her. Det så bare så pisse godt ud på et tidspunkt for Island, så lige nu gør det ondt.

– Olympiske mestre. Verdensmestre. Og nu er vi ikke i mellemrunden, siger Henriksen.

Island var foran med fem mål i første halvleg, men Ungarn endte med at vinde kampen med 24-18.

/ritzau/