Tour de France-legenden Raymond Poulidor er død

Den tidligere franske cykelrytter Raymond Poulidor er død. Han blev 83 år.

Det skriver Tour de France på Twitter.

– Han var en stor mester, men også meget mere end det. Touren vil ikke være den samme uden ham. Vi vil aldrig glemme dig, Raymond, lyder det.

Dødsårsagen oplyses ikke, men for blot en måned siden var cykellegenden indlagt, hvor hustruen, Giséle, fortalte til franske medier, at de ikke forventede godt nyt.

Poulidor blev kendt som den evige toer, da han tre gange blev nummer to i Touren og nummer tre hele fem gange.

Han vandt syv Tour-etaper og vandt samlet Vuelta a España i 1964.

Poulidor slap ikke cykelsporten efter sit karrierestop i 1977. Hvert år var han at finde i tourkaravanen, hvor pressefolk og journalister befinder sig under verdens største cykelløb.

Her lod Poulidor sig interviewe og fotografere. Senest i sommer hvor han ganske symbolsk bar en gul t-shirt.

Poulidors livslange interesse for cykelsport er gået igen i flere generationer, hvor den ene af hans to døtre har giftet sig med cykelrytteren Adri van der Poel.

Adri van der Poel vandt blandt andet to Tour de France-etaper, Flandern Rundt, Liège-Bastogne-Liège og Amstel Gold Race.

Også barnebarnet Mathieu van der Poel imponerer i cykelsporten i disse år og har også vundet verdensmesterskabet i cykelcross i år og i 2015.

Barnebarnet har slået et billede op på Instagram af sig selv og Poulidor med ordene:
– Har altid været stolt.

Mathieu Van der Poel var tidligere i år med fremme ved VM i landevejscykling sammen med Mads Pedersen, der endte med at tage sejren. Mathieu Van der Poels bror David er også professionel cykelcrossrytter.

/ritzau/