Dansk OL-sølvvinder henter finaleplads i kajak

Roeren Emma Aastrand Jørgensen hentede efter en lille omvej en finaleplads i European Games.

Emma Aastrand Jørgensen er klar til finalen i 500 meter enerkajak.

Den danske kajakroer skulle ud i et opsamlingsheat ved European Games i Minsk for at skaffe sig adgang til finalen.

Og det endte med at blive en ganske overbevisende præstation af Emma Aastrand, som var med blandt de forreste både hele vejen.

Kun polakken Anna Pulawska var hurtigere end Emma Aastrand i opsamlingsheatet, men det betød ikke noget i forhold til at gå videre.

De tre bedste gik nemlig videre til finalen, så håbet om en dansk medalje i disciplinen lever endnu.

Tidligere tirsdag blev hun nummer tre i sit heat i tiden 1 minut og 50,590 sekunder. Kun vinderen strøg direkte i finalen, så danskeren missede i første omgang pladsen.

Volha Khudzenka fra Hviderusland og Linnea Stensils fra Sverige på henholdsvis første- og andenpladsen var begge hurtigere end Emma Aastrand i heatet.

23-årige Emma Aastrand har et imponerende cv. Hun kan bryste sig af en sølvmedalje ved OL i Rio i 2016 samt adskillige EM- og VM-medaljer.

Tirsdag var Emma Aastrand sammen med Line Langelund, Julie Frølund Funch og Pernille Knudsen i aktion igen i 500 meter firerkajak.

Her blev danskerne finaleklar med tiden 1 minut og 33,700 sekunder, som rakte til førstepladsen i den ene semifinale foran Spanien og Portugal, som også avancerede.

/ritzau/