Spil banko med familie og venner

I takt med at Corona restriktionerne fjernes, bliver det igen snart muligt at invitere venner og familie til komsammen hjemme i privaten. Det skal da fejres – ikke sandt? – og findes der noget sjovere end et godt gammeldaws slag banko hjemme i stuen?

Det er ganske enkelt det hyggeligste og mest sociale spil, der findes, og så kan det spilles af alle. Uanset om du får huset fuld af børn og/eller barnlige sjæle, så går du aldrig helt galt i byen med et spil banko. Her i artiklen får du opskriften på den perfekte bankofest, og du får også mulighed for at printe gratis bankoplader.

Stik bare gæsterne en plade

Det kræver ikke den helt store forberedelse at invitere til bankofest. Det eneste, du skal huske, er at købe et bankosæt. Køb et sæt med 90 numre, en lille tromle samt brikker og bankoplader, så er du godt kørende. Spillet kan købes i enhver legetøjsforretning eller på nettet for meget små penge.

Sig til gæsterne at de selv skal tage en gave med og køb selv et par ekstra, for alle elsker en gavmild vært. Nu har du masser af præmier, og så kan spillet begynde. Værten er naturligvis bingoopråberen, og den spiller der først får én række fyldt ud, råber banko og vinder dagens første præmie.

Er du rigtig flink, så deler du også sidegevinster ud, for det er jo altid godt for sammenholdet. Der er selvfølgelig også præmier ved to rækker samt pladen fuld. Husk at ryste posen regelmæssigt ellers får du helt sikkert ballade!

Banko er godt for hovedet

Banko er unægteligt et simpelt spil, men tag ikke fejl. Spillet er glimrende hjernegymnastik. Undersøgelser har faktisk vist, at ældre bankospillere generelt set klarer sig bedre end jævnaldrende, som ikke spiller banko. De har nemlig en bedre hukommelse, og er ofte hurtigere til at løse simple opgaver.

Men banko er selvfølgelig ikke kun for pensionister. Det kan spilles af alle, og du er næsten garanteret succes, når du inviterer vennerne over på banko. Selv den største skeptiker bliver nemlig let revet med, når først numrene råbes op, og pladen fyldes ud.

Få pulsen op med Banko Gymnastik

Hvor mange spil banko I spiller afhænger af, hvor mange præmier du har i posen. Det er bare sjovere, når der er lidt på højkant, men er du bange for, at det bliver for ensformigt, så spil en runde Banko Gymnastik. Det er vistnok en sønderjysk specialitet, men Banko Gymnastik kan helt sikkert også få pulsen op blandt spillere her på Bornholm.

Spillet spilles på samme måde som almindelig banko blot med den store forskel, at spillerne i denne variant skal stå op, inden spillet begynder. Numrene råbes herefter langsomt op, og hver gang en spiller har et nummer på sin plade, skal vedkommende sætte sig ned og er ude af spillet. Til sidst er der kun én gymnast tilbage, og det er rundens Banko Gymnastik vinder.

Vi ønsker dig held og lykke med din næste bankofest!