Server nem og lækker mad til studentergilde

Nu nærmer sig tiden igen i år, og for mange elever rundt om i landet spreder sommerfuglene sig maven, fordi de ved, de får nogle af deres bedste dage i deres liv lige om lidt.

Et sikkert sommertegn er glade, unge mennesker med hvide huer, der med hujen, skrål og sang kører rundt fra familie til familie i hele landet.
Flere års slid og slæb med bøgerne fejres med manér, og det betyder fest, glade dage – og god mad.
Eksamen skal fejres efter alle kunstens regler, det betyder både studenterkørsel, dimission og studenterfester. Men uden mad og drikke, duer helten ikke, og der skal mad til det hele, for vi har selv set eller oplevet, hvor grueligt galt det ellers kan gå med lidt tørt til alt det våde.
I denne guide viser vi, hvordan du kan servere mad på tre meget forskellige måder. Den klassiske er at få mad udbringning hos Kokken og Jomfruen, der har mad, der passer både til morgen, middag og aften, men vi kommer med også to lidt alternative måder, som helt sikkert vil skille sig ud.

Bestil catering

Der er mange muligheder for, at bestille mad ud af huset til mange mennesker. Vi vil helt klart anbefale, at bestille mad udefra, da det er et kæmpe arbejde selv at stå for indkøb og madlavning. Hvis man selv laver mad, skal man regne med at bruge en uges arbejde, med planlægning af menuen, indkøb og selve madlavningen.
Desuden kan det være svært at få købt den rigtige mængde, når man laver mad til mange, for det andet er der større sandsynlighed for, at noget går galt, ved at brænde på, blive for dårligt eller ganske simpelt ikke smage godt. For det tredje er det sjældent den billigste løsning, da cateringfirmaer kan købe stort ind af gangen i supermarkeder, hvor de ikke behøver at betale moms på fødevarer.

Derfor anbefaler vi i stedet at få mad udbringning hos Kokken og Jomfruen. Det anbefaler vi blandt andet fordi de er et af cateringfirmaer med flest års erfaring. Faktisk har de gennem de sidste 50 år serveret mad for over én million danskere. Det gør, at de ved hvad de laver, men også at de ved, hvad danskerne kan lide.
En af de grunde til, at Kokken og Jomfruen har den store succes er, at de serverer lækker mad i gode råvarer, men du kan selv vælge hvad menuen skal bestå af, og derfor kan du selv regulere den pris, som du ønsker at betale. Det gør, særligt for Kokken og Jomfruen, at det klart bliver et billigere alternativ end at købe maden selv.
Særligt på prisen er Kokken og Jomfruen meget konkurrencedygtige. De er en stor virksomhed, der leverer til hele landet, og derfor kan de også have billigere priser, hvor du ikke samtidig går på kompromis med prisen.
Af Kokken og Jomfruens udvalg, kan du eksempelvis få ‘Hapsere til studenter’, fra 49,95 DKK pr kuvert. Hapserne er små, lette og smukke retter, som er klar til at putte i munden. De er anrettet nænsomt på fade, pyntet og klar til servering.

Man kan vælge i mellem 3 hapsere, som er en velegnet snack ved studenterkørsel fra familie til familie eller 8 hapsere, som kan bruges som en let buffet til en studenter-reception, når eksamen er overstået og venner og familie skal samles.

Bestil MacDonalds

Ja, det kan lyde mærkeligt til et arrangement, at køre i drive-in på MacDonalds og bestille 30 cheeseburgers, men det egner sig udmærket til en klasse fuld at fulde teenagere, der kommer forbi og mest er sultne for sjov, eller for ikke at blive mere fulde.
Det er både en billig og meget nem måde, at servere mad på. Man kan pynte bunken med cheeseburgers, ved at putte flag i dem, eller man kan bestille lidt forskellige snacks og lave en helt MacDonalds buffet.
Selvom det måske ikke lige selv, er det du ville gå efter, så er der helt sikkert nogle sultne unger, der ville elske at få en Coinoffer.

Lav grillmad

Det er både hyggeligt og hjemligt, at have grillmad klar, til når gæsterne kommer, uanset om det er i studentervognen i 20 minutter, eller om det er hele familien til en studenter-reception.
Man kan grille næsten alt hvad hjertet begære, og det behøver slet ikke at være de dyre bøffer fra Rema. Der kan grilles pølser, kyllingespyd eller burgere.
Men også mange grøntsager smager godt grillede og er lidt anderledes end man ellers serverer. Prøv at giv dig i kast med at grille fyldte peberfrugter, ananas, svampe eller hokkaido-græskar. Vi lover dig, hverken dig eller dine gæster bliver skuffede.