Få et overblik over de nye regler for kviklån

Kviklånet er ganske populært i dag. Flere og flere bruger det, og derfor er der kommet mere fokus på emnet. Det har længe været sådan, at renterne er forholdsvist høje, når det kommer til kviklånet. Dog vil dette blive ændret i 2020 via lovgivningen.

Sådan ser de nye regler ud

Når det kommer til kviklån, ser man borgere i hele landet, der benytter muligheden. Det ses altså helt fra Jylland til Bornholm. På grund af dette er det også essentielt, at du sætter sig ind i de nye regler. Du kan finde regler for kviklån online, eller se nogle af de nye regler herunder, hvis du gerne vil være klogere på disse.

Fire ændringer

Ændring nr. 1: ÅOP-loft

Den første ændring på reglerne for kviklån går ud på, at der fastsættes et ÅOP-loft på 35%. Det vil sige, at det er forbudt at tilbyde lån med årlige omkostninger i procent, der overstiger 35%.

Ændring nr. 2: Markedsføring

Det vil ikke være tilladt at markedsføre lån, der har en ÅOP, der overstiger 25%.

Ændring nr. 3: Loft over omkostninger

Samlet set vil låneren maksimum skulle betale det dobbelte af hovedstolen tilbage. Det vil sige, at rykkergebyrer, afgifter, renter osv. ikke må koste mere end hovedstolen. Og derved vil den samlede tilbagebetaling være mindre end det dobbelt af hovedstolen.

Ændring nr. 4: Lån mellem private lån

Den fjerde ændring omfatter lån på det private lånemarked. Her vil regeringen forsøge at påføre privatpersoner de samme regler, som gjorde sig gældende i de tre ovenstående punkter.

Mange af os kender nogle, der har taget et kviklån. Og det er der jo egentlig ikke noget galt med. Det er bare ærgerligt, hvis du nu ikke lige er klar over omkostningerne. For disse har tidligere kunne variere en del. Hos nogle udbydere har der været tale om flere hundrede procent. Derfor er der mange forbrugere, der ser med positive briller på disse ændringer, da disse vil beskytte forbrugeren, som nu vil have en mindre risiko for at ende med en bundløs gæld.