Ved du hvor magneter bruges?

Magneter bliver brugt i en lang række forskellige produkter og maskiner, som man ofte kommer i kontakt med.

Mange husker nok de klassiske eksperimenter med magneter fra skoletiden, og de fleste har sikkert også haft en magnet eller to som legetøj, da de var børn. Men de færreste er klar over, hvor meget vi egentligt bruger magneter i vores dagligdag.

Et af de steder hvor man oftest støder på magneter i hjemmet, er I køkkenet. Mange har køleskabsmagneter, der fungerer som en slags opslagstavle til vigtige dokumenter, børnenes tegninger og lignende.

Magneterne bruges dog også mange andre steder. Se mere i listen herunder.

Her bruges der også magneter

 • Sundhedsindustrien
  Magneter spiller en stor rolle i sundhedsindustrien og bruges i en række forskellige apparater. En MRI-scanner bruger meget kraftfulde magneter til at skabe et magnetfelt, der giver et overblik over patientens knogler, væv og indvolde. Der bliver også forsket i at bruge magnetisme og magneter i kræftbehandling, som alternativ til kemoterapi. Der indsprøjtes mikroskopiske magneter med små mængder kræftmedicin ind i blodbanen, som så bliver opfanget af en magnet, der omslutter kræftknuden. På denne måde angribes ingen raske celler af behandlingen.
 • Hjemmet
  I hjemmet er er den lang række forskellige produkter, der kun fungerer ved hjælp af magneter. Ud over de føromtalte køleskabsmagneter, bruges magneter i mikroovne for at skabe et magnetfelt, der kan generere varme. Derudover indeholder en lang række af vores produkter i hjemmet elektriske motorer. De fleste elektriske motorer fungerer ved hjælp af magnetiske principper. Der bruges ofte elektromagneter.
 • Kreditkort
  Vores kreditkort har en magnetisk stribe, den sorte stribe bagpå, der indeholder alle informationerne om kortet, hvem det tilhører osv.
 • Computere og elektronik
  Alle højtalere indeholder magneter. Meget simplificeret konverterer magneten elektroniske signaler til lyd, der sendes ud igennem højtaleren til vores glæde. Harddiske i computere indeholder data, der gemmes og læses via magneter.
 • Genbrugscentraler
  Store genbrugsanlæg benytter magneter til at sortere affald. Disse magneter er ekstremt kraftfulde og kan bære selv meget tunge metalelementer.

Som det kan læses af ovenstående, benyttes magneter i lang række forskellige produkter og industrier.

Find den rigtige leverandør

Arbejder man i industrien og er man afhængig af magneter, er det vigtigt at finde en god og pålidelig leverandør. Larko.dk kan nævnes i denne sammenhæng, da de med deres over 20 år i branchen, kan bidrage med stor erfaring og skræddersyede løsninger.

I mange industrier benyttes emballage dagligt. Alt fra lagervirksomheder til produktionsvirksomheder bruger emballage til både afsendelse og beskyttelse af produkter og varer. Stærk og holdbar kvalitetsemballage er vigtigt at have, da ingen ønsker at se sine varer blive beskadiget. Der kan blandt andet findes emballage hos Albe Emballage.