Hvad du skal vide om refinansiering og kredittkort

Begrebet “refinansiering” er normalt et udtryk, der benyttes for lån. Rettere sagt bruger man begrebet for rentetilpasning, som er hvad der sker, når renten for et lån (for eksempel kredittkort) fastsættes til den kommende periode.

Refinansiering af et lån betyder, at de obligationer, der føre med lånet, som svarer til restgælden, indløses til kurs 100. Kursen svarer til den værdien, når fastrenteperioden udløbet.

Efter dette sælges en række af nye obligationer, svarende til restgældens beløb. Renten i den kommende faste renteperiode er så afhængig af, hvilke kurser låneudbyderen opnår ved salget af disse obligationer.

Refinansiering er noget, der sker helt automatisk og som kunde hos en låneudbydere er der intet, man skal gøre for at det sker – medmindre man selvfølgelig ønsker at omlægge sit lån for at opnå bedre renter.

Kan spare dig penge
Mange danskere ejer et Dankort, som svarer til et debetkort, altså penge der trækkes fra ens konto med det samme. Dankort bliver især benyttet i disse dage, da det er mere bekvemmelig at betale med kort end kontanter, især for de mange danskere, der tit handler online.

Udover et debetkort som Dankort er flere danskere også begyndt at benytte sig af kredittkort, og det skyldes især, at der findes en del muligheder og fordele ved at eje et kort.

For det første er det geniale ved kredittkort, at ens betalinger udskydes til en vis dato for hver måned, selvom det selvfølgelig afhænger af, hvilken bank man er medlem af.

Udover det kan kortet være yderst bekvemmeligt for de danskere, der rejser til udlandet tit. Det er nemlig ikke altid, at et Dankort (der normalt kommer med et Visa) kan accepteres i udlandet, hvorimod et kort som MasterCard kan bruges i over 210 forskellige lande. Der findes også grænser for, hvor store beløb, man kan hæve ved brug af et Dankort.

Selvom det kan være forvirrende at gå rundt med flere betalingskort i pungen, kan det altid være en god idé også at eje et debetkort (som et Dankort) og et kredittkort, så man har adgang til forskellige slags betalingsmetoder, især hvis man er i udlandet. Det kan nemlig også være til stor nytte, hvis man nu skulle miste det ene kort.

Slet gæld fra kort med refinansiering
Indenfor den seneste tid er det blevet populært at tale om refinansiering af kredittkort, og i dette tilfælde er de tale om at udstede et nyt kredittkort for at tilbagebetale den gæld, der har været på den tidligere udgave af ens kredittkort. Klik her for mere information omkring refinansiering: refinansiere.net/.

Potentielle ulemper
Men som med så meget andet, er der også et par ulemper ved et kredittkort. For det første koster kredittkort mere i gebyrer end med et normalt betalingskort som et Dankort. Man skal derfor tænke sig en ekstra gang, før man vælger at få ét. Kan det virkelig betale sig, og har man virkelig behov for det?

Udover det kan et kort også gøre det en smule sværere at holde fast på økonomien og at have kontrol over den. Når man ejer et kort med kredit kan man komme til at glemme, hvor meget man egentlig skylder, da pengene ikke trækkes fra ens konto med det samme.

Typer kredittkort
I dag findes der flere forskellige slags kort, og det varierer lidt fra udbyderen at kredittkortet og landet. De fleste kender nok til MasterCard, og det er muligvis også det kredittkort, de fleste danskere ejer. Men der findes andre slags kort, der har andet at byde på.

Efter det populære MasterCard er de mest populære typer af kredittkort. på det danske marked, følgende: Diners Club, American Express og Eurocard. Så hvis du endnu ikke ejer et kredittkort men har overvejet, kan det være en god idé at snuse lidt rundt og se, hvad der tilbydes for at finde frem til, hvad der passer bedst til dig.

Der findes desuden en del sammenligningssider, der gør dette nemmere for dig, hvor forskellige typer kan sammenlignes. Et af de kriterier der er især vigtige at undersøge, før man bliver ejer af et kort med en løbende kredit, er gebyrerne. Noget ekstra man bør holde øje med, er hvorvidt kredittkortet tilbyder rejseforsikringer eller andre goder!