Ansøgningsprocessen ved et forbrukslån

Få helt styr på, hvad du skal gøre, når du ansøger om et forbrukslån online.

De første overvejelser 

Der kan være situationer, hvor man står og skal bruge penge hurtigt. Dette kan f. eks. være når computeren brænder sammen, man vil på en drømmerejse og chancen byder sig, eller man mangler til et depositum til den nye lejlighed.

Her kan det give mening, at overveje et fordelagtigt lån uden sikkerhed eller forbrukslån, som det også kaldes.

Her får man typisk pengene straks, når ens låneansøgning er blevet godkendt. Der stilles ingen sikkerhed i hverken hus eller bil, så man bestemmer helt selv, hvordan man vil bruge pengene.

Har man besluttet sig for denne løsning, så er det en rigtig god idé, at starte med at tjekke markedet ud. Der findes rigtig mange låneudbydere og banker, der tilbyder denne service. I den forbindelse kan det sagtens betale sig at skrive rundt til forskellige, for dermed at finde frem til den låneaftale, der passer til dit behov og privatøkonomi.

Ansøg mindst 3 steder

Når man har dannet sig et overblik, og har forhørt sig hos flere låneudbydere, anbefales det, at man ansøger om forbrukslån mindst tre steder (man kan altid takke nej til tilbuddet). Man kan nemt ”tjene penge” ved at sammenligne, for de forskellige ydelser passer til forskellige situationer. Med denne metode er der desuden større chance for, at man bliver godkendt samt får den billigste løsning.

Sikkerhedsmæssigt er der ingen ting, der står i vejen for at oprette et forbrukslån online. Man kan være sikker på, at ens personoplysninger bliver behandlet fortroligt. Derudover er det en proces, hvor man forsvarligt vurderer, hvad der giver mening af beløb i forhold til det ens privatøkonomi – bankerne er jo også interesseret i, at man har mulighed for at afdrage samt betale beløbet tilbage rettidigt.

Det er dog alligevel altid en fornuftig idé, at låne penge med omtanke. Tjek dit budget, din indkomst og tænk over, hvad pengene skal bruges til.

Vær opmærksom på, at man IKKE kan låne penge, hvis man er registreret i RKI. Ligeledes er der en aldersgrænse for, hvornår man må søge – den varierer fra 18-23år.

Det er nemt at komme i gang 

Når man har besluttet sig for, hvilket sted man vil låne penge fra samt beløbet, er det ganske nemt at komme i gang.

De fleste steder er det en gennemskuelig proces, hvor man bliver guidet trin for trin. Husk at have et NemID klar, så er det hurtigere for låneudbyderen, at overføre pengene.

Man klikker ”Ansøg” eller en lignende knap, hvorefter der kommer en formular, man skal udfylde. Et eksempel på en sådan tjeneste er norske forbrukslån.no. Normalvis får man svar kort tid efter, man har sendt sin låneansøgning afsted. Det vil sige, at der kan helt ned til under en time, før man ved, om man er godkendt til et forbrukslån.

Hvad skal man bruge?

Ud over NemID er der et par andre dokumenter, man skal have parat, når man ansøger om et forbrukslån.

For låneudbyderen skal vurderer ansøgningen korrekt, skal man fremvise lønseddel samt den seneste årsopgørelse. Årsopgørelsen sendes kan de som regel modtage via SKAT, hvis man blot giver sit samtykke.

Ved lån af store beløb (ofte over 100.000 kr.) forventes det i øvrigt, at man vedhæfter kopi af pas, kørekort eller lignende.

Vær opmærksom på, at man skal være dansk statsborger og være registreret i folkeregistret, for at tage et forbrugslån (forbrukslån). Har man af en eller anden grund hemmelig adresse, så skal man vedsende en kopi af det gule sygesikringsbevis.

Lån og renter

For at undgå at havne i en træls situation er det utrolig vigtigt, at man altid betaler afdraget af sit lån til tiden. De fleste steder er det en betingelse, at man afbetaler via betalingsservice. Hvis låneudbyderen ikke modtager penge en måned, koster det altid et gebyr.

Den rente, som udbyderne tilbyder på hjemmesiden, er ikke nødvendigvis den rente, man ender med at få. Det skal beregnes i forhold til den specifikke situation man er i og vurderes ud fra flere parametre.

Man kommer først med et bud på et beløb i ansøgningen, som er det man gerne vil låne, og så venter man på, at banken/låneudbyderen accepterer dette, eller foreslår et andet beløb.

Det er altså nemt at komme i gang med at ansøge om et lån online. Ansøgningsprocessen er hurtigt, og man kan nemt indhente/sammenligne de tilbud, der findes.

Når du ansøger bliver der kigget på:

Hvor meget du tjener.Hvor meget du bruger.Hvordan din evne er til at spare op.

At tage et forbrukslån kan være en rigtig god idé, når man gør det forsvarligt. Følger man denne guide til ansøgningsprocessen, er man allerede godt på vej til at træffe beslutningen om et lån online.

Det kan betale sig, at udnytte muligheden for at sammenligne ydelser, tilbud samt services online i stedet for at tage det første og bedste lån.