Mangler du inspiration til dåbsgave?

Barnedåb er noget der foregår året rundt. Vi er er sjælen selv herre over hvornår barnet skabes og dermed heller ikke herre over hvornår barnet fødes, hvorfor det altså ikke er muligt at planlægge en fødsel efter den ideelle årstid. Derfor kan du til hver en tid skulle til barnedåb – sommer såvel som vinter. Det er altså ikke ligesom studentertiden eller juletiden, hvor man tiden ligger an til gaverne. Derfor kan den barnedåb komme lidt uventet.
Har du styr på traditioner og gaveidéer til barnedåben? Det er de færreste der går og grubler over dåbsgaver til hverdag, og derfor kan det også blive en udfordring at skulle finde en fin lille gave til barnedåben, når først dagen rammer. Følg med nedenfor for at få et par hurtige fifs til at finde en god gave til barnedåben.

Find de bedst mulige gaver online

Der er heldigvis utallige muligheder for at hente rigelig inspiration online, hvis ikke du har helt tjek på hvad man giver i gave til en barnedåb. Der findes hjemmesider med lister over diverse gode gaveidéer til barnedåben, og de kan ofte være utrolige behjælpelige til at finde den perfekte gave. Det kunne eksempelvis være sider som gavehylden.dk eller morefews.dk, som er specialister i at finde gode gaveidéer til alle anledninger. Og hvis ikke det er til at finde lige netop den dåbsgave du føler for at give, så er der under alle omstændigheder meget inspiration at hente, hvorfor du altså i værste tilfælde kan gå derfra med en nogenlunde idé om hvad dåbsgaven skal indeholde.

Giver man gave til forældre eller kun barnet?

Det kan være svært at vide hvem og hvad man giver til barnedåben, hvis ikke man har prøvet det før. Måske dit vennepar lige har fået et barn, og det er det første i omgangskredsen. Så kan det være svært at finde ud af, hvad og til hvem gaven skal være.
generelt gør det sig gældende at man giver gaver til barnet, som barnet kan nyde nytte af nu eller i hvert fald i den nærmeste fremtid. Her snakker vi altså inden for et par år. Det kan være en god idé at give bamser, legetøj eller tøj til barnedåben, da det altid kan bruges. Tøj er særdels nemt at give og er samtidig altid værdsat, da barnet vokser utroligt hurtigt og derfor kan du bare købe tøjet i en størrelse hvor du er sikker på at barnet kan være i – om ikke andet kan barnet i hvert fald passe tøjet om nogle måneder eller år. Det er nemlig en mere kostelig udgift at købe tøj til barnet på jævnlig basis.

Med det sagt, så er der intet i vejen med at have en lille ting med til forældrene ved siden af. Her kan en fin blomst også sagtens gøres sig gældende. Måske et gavekort til et kort get-away kan være tiltrængt i fremtiden når barnet er blevet lidt ældre. Det er i hvert fald noget de fleste nybagte forældre ville værdsætte, da man kan have tendens til at glemme hinanden i og med at barnet tager meget tid og opmærksomhed.

Køb neutral eller køns-betonet tøj

Går du med tøjet er det vigtigt at du giver tøj i farver der passer til kønnet på barnet. Eller i hvert fald køber tøj der er i neutrale farver, hvilket reelt set er det mest sikre valg. Generel gør blå sig gældende til dreng og lyserød til piger. Det giver måske sig selv for nogle, men det er dog en vigtig lille ting at have in mente, når du skal købe tøj til barnedåben!