Bornholmere vil også ha strip

Sildefesten har traditionelt en stripper på programmet, hvilket altid vækker masser af begejstring. Men derudover er det ret begrænset med strip på øen.Sådan behøver det imidlertid ikke være. Det øvrige Danmark boltrer sig i frække stripshow hver eneste weekend – fra Gedser til Skagen – og ville aldrig lade sig nøje med strip én gang om året.

I Jylland kan de ikke holde hverken en fødselsdag, polterabend eller et svendegilde, uden at bestille mindst én stripper til at sikre høj stemning. Københavnerne holder sig heller ikke tilbage på det område. Anderledes stille er der dog på Bornholm. Er det fordi bornholmere er mere tilbageholdende end det øvrige Danmark? Selvfølgelig ikke. Forklaringen findes – som så mange andre ting – i den lidt isolerede position ‘bag Sverige’, som Bornholm geografisk befinder sig. Ja og så de horrible færgepriser.

Med lidt snilde kan man dog sagtens få det til alligevel. Book strippere her hvis du står foran at skulle planlægge en begivenhed, hvor et stripshow er oplagt til at få stemningen i vejret. Lad strip bureauet stå for honorar udbetalingen til stripperen. Dette betyder, at du ikke selv skal stå og hive kontanterne op af lommen, og sørge for fly- eller færge billet. Den smarte måde at gøre det på, er ved at alliere sig med den lokale bar. Få stripperen booket den vej igennem, og få det kørt ind over din lokale værtshusholders momsregnskab. På den facon, kommer alle moms kronerne retur, og stripper honoraret kan trækkes fra i regnskabet. Kan selvfølgelig kun lade sig gøre med en formel faktura, men den fikser strip bureauet.Skal man af egen lomme – og af penge der allerede er beskattet – til at punge ud for fly- eller færge billet, så bliver det uforholdsmæssigt dyrt. Men helt at undlade strip til kammeratens polterabend, er heller ikke rigtig noget alternativ.Ellers skal man gøre det, at man slår polterabenden sammen med året sildefest, og så håber på, at stripperen tager en varm stol på scenen. Så er det bare med at have de store skilte med påskriften: “Han skal giftes!” klar, og vifte så meget med dem, at stripperen ikke undgår at se det oppe fra scenen.

Problemet omkring at få strip på Bornholm, er selvfølgelig present i mange andre sammenhænge også. Med Sverige geografisk så meget tættere på øen, end landets hovedstad, er det selvfølgelig heller ikke unaturligt at kigge den vej. Men Sverige er bare ikke, og bliver næppe heller aldrig, Danmark; og ligesom man som bornholmer ikke kunne drømme om at se mod Sverige efter sin øl leverance, på samme måde er det også malplaceret at se mod Sverige efter en stripper.Vist har de da strippere i Sverige, men uanset om man får hende fløjet eller sejlet til øen, så er det ikke ligefrem en mandehadende nøgendanser fra den feministiske stormagt nord for Hammershus, man har i tankerne, når nu planen er at bringe smil på læben i bedste sendetid. Der er bare forskel på svenskere og danskere, det må man erkende, og selvom svenskere til enhver tid skal være velkommen til en sol over Gudhjem, så orker man ikke rigtig se dem danse på bordene.

Mest ideelt ville selvfølgelig være, hvis der fandtes lokale strippere på Bornholm. Men der kniber det desværre. Tilbage i tiden har der vist være en, men desværre ikke just for tiden. Skulle din nabos datter ligne en med potentiale, så kunne det være en idé at sende hende på kursus i København. Der skulle være en skole for den slags i den ganske danske hovedstad. Tænk hvor endnu mere fornøjelig Bornholm kunne blive, med sin helt egen gogo danser, klar til at rykke ud til enhver polterabend på øen.