Rejseinspiration: Krydstogt med plads til både sjov og afslapning

Rigtig mange udenlandske turister lægger vejen forbi Danmark – og herunder Bornholm – på deres krydstogter. Ligeledes er der særdeles gode muligheder for at drage på krydstogt med Danmark som udgangspunkt. Det kigger vi nærmere på her.

Tag på krydstogt fra Danmark

Står du og skal planlægge næste års sommerferie? Er du i tvivl om, hvad den skal byde på? Så lad os præsentere dig for muligheden for at tage på krydstogt. Et krydstogt kan gå mange forskellige steder hen og kan strække sig over tidsperioder på alt lige fra en uges tid til flere måneder. Uanset hvor længe du har lyst til at rejse, kan du altså finde en passende rute.

Selvom det anslås, at mere end 45.000 passagerer vil komme til Rønne Havn på krydstogt i år 2020, er der endnu ikke mulighed for at stige på her. Skal du som bornholmer på krydstogt, vil det altså typisk være nødvendigt først at tage til København, hvorfra der sejler en del krydstogtskibe.

I mange tilfælde kan det desuden give mening at flyve til for eksempel Spanien, som også er udgangspunkt for rigtig mange krydstogter. Skal du på krydstogt til Caribien, vil du ofte skulle flyve til Miami eller en anden amerikansk by for at komme ombord på krydstogtskibet.

Et krydstogt til Caribien er for mange en stor rejsedrøm. Det kan imidlertid være lidt en dyr fornøjelse. Dertil kommer, at et sådant krydstogt gerne strækker sig over lang tid. Har du mindre tid at gøre godt med, kan du i stedet overveje et krydstogt til Middelhavet. Sejl eksempelvis rundt blandt de græske øer, eller besøg en række europæiske storbyer på din færden.

Hvorfor vælge krydstogt som rejseform?

Der er mange gode grunde til at overveje at sejle rundt på ferien. Særligt, hvis du er begejstret for livet til søs, er det den oplagte ferietype for dig. At være omgivet af vand så langt øjet rækker er ganske enkelt noget helt særligt.

En af de helt store fordele ved krydstogter er, at du på et sådant får mulighed for at besøge en række forskellige destinationer. Hvor du nok næppe ville flyve fra Cuba til Bahamas og videre til Aruba, er det bestemt ikke unormalt at besøge flere forskellige øer på et krydstogt til Caribien. Det gør denne rejsetype ideel for dig, der gerne vil besøge mange destinationer på relativ kort tid, samtidig med at du nyder livet på vandet.

Generelt kan man ikke komme uden om, at et krydstogt er en dyr ferietype. Det gælder imidlertid ofte, at et krydstogt er all inclusive, og det vil sige, at når først rejsen er betalt, skal du ikke bekymre dig om andet end lommepenge. Det gør det særdeles nemt at lægge et budget for denne type rejse.

En sidste fordel, vi lige skal nå at nævne, er, at der som regel er mange forskellige aktiviteter at give sig i kast med på et krydstogtskib. Der er ofte underholdning for både børn og voksne, og det er derfor også en god rejseform for hele familien.