Du skal også beskytte dig mod solen om vinteren

Der er en tendens til, at folk kun husker at bruge solcreme og anden beskyttelse mod solens UV-stråler om sommeren. Varmen gør, at man tænker over, at man skal huske at beskytte sig, så man ikke bliver forbrændt, og ens hud tager skade, men når det er koldt uden for, kan man godt glemme UV-indekset, og at solen faktisk stadig kan være kraftig. UV-indeks og temperatur har faktisk ikke noget med hinanden at gøre, og det er godt at vide og huske på.

 

Beskyt hud og læber

Når det er koldt uden for, er din hud faktisk ekstra modtagelig overfor solens stråler. Det er altså næsten endnu vigtigere at beskytte dig mod solens UV om vinteren frem for sommeren på nogle punkter.

Hvis du befinder dig et sted om vinteren, hvor der er meget sne, er det også meget vigtigt med beskyttelse mod solen. Sneen og højder kan forstærke UV-strålingen og påvirkningen på grund af refleksionen, og højderne medvirker til et højere UV-indeks, da man er tættere på solen af den grund.

Det er altså vigtigt med solcreme med høj beskyttelse og læbepomade med solfaktor i. Kulden og solens stråler kan være en ubehagelig sammensætning for dine læber, da de har meget høj sandsynlighed for at blive tørre, sprukne og ømme på grund af solen og kulden sammen.

Øjnene skal også beskyttes

Når man tænker på solbeskyttelse, tænker man først og fremmest på huden, der skal beskyttes af tøj og solcreme. Det er dog også vigtigt at tænke på at beskytte øjnene. Øjnene kan klare lidt mere sol end huden, men midt på dagen, hvor solen er stærkest, har øjnene altså brug for noget beskyttelse i form af solbriller.

Solbrillerne er med til at filtrere de skadelige stråler fra, og derfor er ekstravigtigt med solbriller, hvis du er ude på havet, ude i solen midt på dagen eller ude i sneen, hvor der også er en stor refleksion fra sneen, som forstår solens stråler.

En bonus ved at bruge solbriller er, at områderne omkring øjnene, det vil sige huden omkring øjnene, også bliver beskyttet på en god måde. Der er altså kun gode ting ved at bruge solbriller, og det skal du huske på, også når det er koldt udenfor.

Husk solbrillen

Der findes mange forskellige slags solbriller derude, og især om sommeren kommer der en masse nye modeller frem i smarte farver og former. Når solen skinner i vinterhalvåret, er det stadig vigtigt at tage solbrillerne med på farten.

UV-indekset og temperatur hænger som sagt ikke sammen, og derfor kan UV-indekset sagtens være højere end køligere dag end den varmere dag.

Når du vælger solbriller med tanke på at beskytte dine øjne, er det vigtigt at gå efter CE-godkendte solbriller. Det er din sikkerhed for, at de beskytter dig mod UV-strålerne. Find et par lækre dame solbriller og se både smart ud og pas på dig selv.