Hvad gør godt bredbånd til det bedste bredbånd?

Et godt bredbånd er essentielt, når du vil sikre dig en god, stabil og hurtig internetforbindelse. De fleste har tendens til mest at kigge på pris og hastighed, når de skal vælge en god udbyder af bredbånd. Men hvad med service og support? Hvis du pludselig står uden internet og ikke kan få det op at køre igen, er det rart at have en udbyder, du altid kan komme i kontakt med, og som yder god kundeservice. Vi tager et kig på, hvad der kendetegner et godt bredbånd ud fra forskellige parametre.

God service og support
Når vi skal anmelde forskellige udbydere af bredbånd, er det især kundeservice og support, vi vægter højt. Det er nemlig her, man virkelig kan mærke forskel fra de forskellige udbydere. Hvor får du den rette hjælp, når du har brug for det? Og hvor hurtigt kommer du igennem til kundeservice? Derfor er kundetilfredshed et godt sted at starte, når du skal finde den bedste udbyder af bredbånd. Se hvem der har det bedste bredbånd målt på kundetilfredshed, og læs mere om de forskellige udbydere.

Pris og kvalitet
I mange tilfælde hænger pris og kvalitet sammen. Sådan behøver det dog ikke at være, når det kommer til bredbånd. Du kan sagtens finde en billig udbyder, som samtidig leverer et kvalitetsprodukt, der fungerer som det skal. Igen er det dog klogt at læse anmeldelser, for selvom kvaliteten er i top og prisen i bund, kan du risikere, at servicen er middelmådig. Da vi automatisk vægter service højt, kommer du nok i sidste ende til at vurdere din bredbåndsløsning som dårlig, hvis du ikke kan få den rette hjælp og vejledning.

Kend dine bredbåndsbehov
Det er ikke sikkert, at det bedste bredbånd for dig er det samme som det, naboen har. Det afhænger nemlig af mange ting. Der er forskellige bredbåndsteknologier, som passer til forskellige behov. Grundlæggende findes der fire forskellige teknologier inden for bredbånd. De to mest udbredte i Danmark lige nu er COAX og VDSL, men derudover findes der også mobilt bredbånd og fiberbredbånd.

COAX er bredbånd via dit tv-antennestik. Du kan få hastigheder på op til 500 Mbit per sekund. VDSL er bredbånd via telefonstikket, og her kan du få hastigheder på op til 150 Mbit per sekund. Hvilken hastighed du reelt får, afhænger dog blandt andet af, hvor i landet du bor. Bornholm er dog ved at være godt med på hastighed. Siden Bornholm i 2014 fik bevilliget penge til internethjælp af Regeringen, er der kommet fart på internettet på Bornholm.

Men hvilken hastighed har du brug for? En god grundlæggende hastighed til familier på 4-5 personer er 30-50 Mbit. Her er man sikret en hurtig forbindelse, hvor flere i familien kan tjekke mails, surfe, streame film og musik på én gang. Du kan finde forskellige test på nettet, som hjælper dig til at finde den rette hastighed til dine behov.