Tidligere kommunaldirektør har købt Karetmagergaarden
FOR ABONNENTER

Tidligere kommunaldirektør har købt Karetmagergaarden

Tidligere kommunaldirektør Laila Kildesgaard er den nye ejer af Karetmagergaarden i Hasle.

Laila Kildesgaard ønsker ikke at knytte så mange kommentarer til købet af den markante ejendom midt i byen.

– Jeg har bare købt den ejendom, og så bliver den lejet ud, siger hun.

Karetmagergaarden blev udbudt som en erhvervsejendom, men ejendommen er nu blevet godkendt til beboelse. En bolig på cirka 100 kvadratmeter i Karetmagergaarden er blevet udbudt til leje for to år via gruppen Lejebolig Bornholm på Facebook, og her har der allerede været stor interesse for at leje sig ind i gården i Havnegade.

Gården har eksisteret som bondegård så tidligt som i det 17. århundrede og har fået sit navn, fordi der i mange år var et karetmagerværksted i gården. Gården har i nyere tid blandt andet rummet turistinformationen, der flyttede hen i det gamle rådhus på torvet.

Den nu nedlagte forening Karetmagergaardens Venner sørgede i en længere årrække for, at der hver sommer var aktiviteter i Karatmagergaarden – til glæde for både fastboende og turister. Der har været kræmmermarkeder, grill-og sangaftener, og i det gamle værksted var der skiftende udstillinger.

Karetmagergaarden rummede desuden i mange år en vævestue.

Liv i ejendommen
Bornholms Regionskommune satte Karetmagergaarden til salg i 2017, og da ”solgt”-mærkatet efter to år kom op i juli skabte det glæde i byen.

– Det vigtigste er, at der kommer liv i ejendommen, og at den bliver vedligeholdt, sagde Kaj Erik Mortensen fra Hasle Byting.

Den nye ejer, Laila Kildesgaard, var kommunaldirektør på Bornholm i årene 2013-2016, hvor hun skiftede til en direktørstilling i Kommunernes Landsforening.

Laila Kildesgaard er den nye ejer af Karetmagergaarden. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen