Eleverne i 9. klasse får “Besat” at se som særforestilling

Eleverne i 9. klasse får “Besat” at se som særforestilling

Onsdag den 4. september og torsdag den 12. september vil eleverne i de bornholmske 9. klasser kunne se frem til en historietime, som alt andet lige vil være noget mere dramatisk, end hvad en almindelig skoledag kan byde på.

Disse to dage er de nemlig inviteret gratis i Rønne Theater for at se “Besat” til en ekstraforestilling sponsoreret af Bornholms Brand. Alt i alt har over 400 elever fra øens folke- og privatskoler tilmeldt sig arrangementet. Dermed deltager stort set samtlige overbygningselever på Bornholm.

Forestillingen tager afsæt i de særlige begivenheder omkring Bornholms befrielse fra den tyske besættelse i maj 1945, da resten af Danmark jublede over befrielsen, mens Bornholm blev bombet af sovjetiske bombefly.

– Historien om befrielsen af Bornholm er i stigende grad ved at forsvinde fra den kollektive bevidsthed i Danmark og ikke mindst hos de yngre generationer. Takket være Bornholms Brand kan vi nu sikre, at en hel skoleårgang af unge bornholmske elever får kendskab til begivenhederne på en måde, som jeg godt tør sige, at de ikke bare lige går ud og ryster af sig, siger teaterchef Jens Svane Boutrup, der også har instrueret stykket.

– Så kan vi jo håbe, at de benytter chancen til at tage en snak med deres bedsteforældre om historien, så nogle af de mange personlige beretninger, der findes, også kan blive givet videre til den kommende generation, siger Jens Svane Boutrup.

Tidligere har også elever fra Campus Bornholm set “Besat” som særforestilling.