– Der er tid til at føre valgkamp, og det synes jeg i allerhøjeste grad også, der bliver gjort. Hele min tirsdag var i valgets tegn fra morgen til aften. Jeg startede i radioen om morgenen, så var jeg til en debat, og så var jeg til debat i fjernsynet efterfølgende, og derimellem var vi ude for at vedligeholde plakater og føre gadekampagne. Men jeg er ikke så heldigt stillet, at jeg får fuld løn til at føre valgkamp, siger han med henvisning til to af sine konkurrenter, folketingsmedlemmerne Peter Juel-Jensen (V) og Lea Wermelin (S).
Da Bornholms Tidende fanger ham på telefonen, er han i København, fordi han er på arbejde som buschauffør.
Såkaldte eksperter
For ham er det ikke et problem at passe sit arbejde, sideløbende med at han fører valgkamp. Han sætter en stor glæde i det, ikke mindst efter at have været arbejdsløs i nogle få måneder i vinter.
– Det var mere end rigeligt, fortæller Jess Christian Persson.
Han er ikke den eneste kandidat, som skal passe et arbejde ved siden af valgkampen, men han er ene om at have et arbejde, som er blevet en del af valgkampen.
– Det var det i hvert fald meget indledningsvis, men lige nu handler det rigtig meget om pension og om klima. For bornholmerne har transporten selvfølgelig betydning, det har altid været et altoverskyggende emne, siger han.
Derfor er det helt naturligt for ham, at hans arbejdsplads er en del af valgkampen, og han understreger, at han ikke har ændret holdning til færgesituationen, fordi han har fået arbejde i Molslinjen. Til gengæld har det irriteret ham, at andre har gjort det til et problem.
– Det værste er at sidde og læse Knud Andersen komme med sine såkaldte ekspertanalyser og sige, at det er et problem. Man kan jo ikke sige nej til at tage et arbejde, så ryger man ud af dagpengesystemet. Jeg kunne godt tænke mig at se Knud Andersen på dagpenge. Jeg tror ikke, han er klar over, hvad man får ved at være på dagpenge, men det er en anden side af sagen, siger han.
Fuld opbakning
For Dansk Folkepartis lokale spidskandidat er situationen forholdsvis simpel. Der er indgået en kontrakt, og den kontrakt skal operatøren overholde, og når operatøren ikke overholder den, så får operatøren en bod, som det er sket.
Det er forhistorien, der komplicerer sagen.
– Hvis vi skruer tiden lidt længere tilbage, så var det Villum Clausen, der var det store debatemne. Så fik vi et nyt fartøj og havde på det tidspunkt en operatør, der lod et fartøj bygge, som var væsentligt bedre, end hvad der stod i kontrakten. Det har vi bornholmere vænnet os til, og så er det kommet som en slem overraskelse, at der er kommet en operatør, der bare overholder kontrakten, hvis vi kan sige det sådan. Det er naturligvis noget, der skal gøres noget ved. Men lad os nu se, siger han.
Jess Christian Perssons glæder sig over, at han har opbakning fra Dansk Folkeparti på Christiansborg til, at Bornholm får den fornødne komfort på vores færger.
– Nu afventer vi den skibstekniske undersøgelse, vi kan jo ikke gøre andet på nuværende tidspunkt. Det værste er, at værftet ikke ønsker at udlevere sine tegninger. Det er noget rigtig skidt, synes jeg, lyder det fra Jess Christian Persson, som mener, at en kombination af fysiske målinger og skibstekniske beregninger havde været det rette for at finde ud af, om Express 1 lever op til kontraktens krav til komfort.