Pressefoto

Berømt flise lægges om

Landets mest berømte flise er i disse blevet lagt om. Der er tale om Flisen foran kroen på Christiansø, der nu får et ansigtsløft.

Det oplyser naturvejleder Hans Ole Matthiesen i en pressemeddelse.

Flisen lagde i 1958 lagde navn til den musikalske landeplage ”Ud på flisen, Karoline” og har sin oprindelse tilbage til 1950’erne. Her besluttede kroejeren på Christiansø, at det græsareal, der lå som serveringsområde om sommeren, skulle forsynes med fliser. Da fliserne ankom og lå stablet, tog kelneren Laurits fra Faxe en flise, smed den ud på græsset, bukkede for økonomaen Fru Lohse, der hed Karoline til fornavn, og sagde: Ud på flisen Karoline og bød dermed op til en dans.

Det kom øens berømte kunstner Henning Køie for øre, og dermed var en sang født.

Indvies senere på foråret

I 1958 blev den indspillet af Blue Boys og voksede sig så populær, at da Sjællandsbroen mellem Amager og Sjælland skulle indvies 1. marts 1959, var det til tonerne af Ud på flisen Karoline. Har man lagt øre til det nu hedengangne søndagsprogram Giro 413, sidder sangen med sikkerhed også stadig fast.

Nu bliver Flisen igen jævn og indbydende og vil i denne sommer blive besøgt af tusindvis af frokostgæster, der sikkert skal have kryddersild fra øens lille sildefabrik.

Senere på foråret vil den blive genindviet for fuld musik. Her vil Ud på flisen Karoline med sikkerhed være en del af repertoiret. Måske kan efterkommere af Laurits og Fru Lohse træde den første dans. mh