Store Torv i Rønne. Foto: Per Frost

Handelslivet gør klar til en anderledes sommer

På de sociale medier har aflysninger af mange af sommerens aktiviteter fået folk til at referere til sangeren C.V. Jørgensens klassiker “Sæsonen er slut”, hvor han synger: “Endnu en sommer gået og blev igen forsømt”. Sådan behøver det dog ikke blive, lyder det fra Rønne Handelsstandsforenings formand, Jan Bidstrup.

– Det bliver en helt anden sommer. Det behøver ikke være dårligt. Jeg tror, der kommer en masse danske gæster til øen, men tror ikke, der kommer så mange tyskere. Rigtigt mange, som ville have rejst ud, bliver hjemme. Så der er også positive ting i det her, hvis vi leder lidt, siger han som reaktion på mandagens melding fra regeringen, hvor det blev klart, at festivaler og større forsamlinger er skinlagt til og med august.

Forhåbentlig aldrig igen

Rønne Handelsstandsforening har ikke nået at drøfte, hvad det kommer til at betyde for foreningen og byen, men formanden forudser, at en del planlagte sommeraktiviteter bliver aflyst.

– Reglerne for større forsamlinger kommer også til at gælde i juli, og det var da, vi skulle have lavet koncerter med The Heat-Makers og så videre. Overordnet set bliver det en mærkelig sommer, der kommer til at se meget anderledes ud end før, og som forhåbentlig aldrig kommer til at se sådan ud igen, siger Jan Bidstrup.