Eget foto

Victor Vask efter ændret adfærd i bybilledet: Bliv ved med at blive hjemme

SYNSPUNKT
Vi er et hold medarbejdere på Victor Vask, som er fortsat med at køre på arbejde hver dag igennem corona-lukningen for at holde hospitalet, plejehjemmene og hjemmeplejen forsynede med rene uniformer og rent sengetøj, så de kan udføre deres livsvigtige arbejde – som vi alle er dybt afhængige af, og som er hele grunden til at den danske regering har valgt at indføre en række foranstaltninger for begrænsning af corona-smitte.

Siden statsministerens første tale om corona-foranstaltningerne d. 11. marts, har der været tomt i gaderne, tomt på parkeringspladserne og tomt i bycentrene, man har kunnet køre i venstre side fra Rønne til Allinge, og det har mindet om scener fra en spillefilms tomme byer. En surrealistisk oplevelse. Men også noget, vi har været stolte af, fordi det har vist et enormt sammenhold, en fantastisk opbakning til regeringens beslutninger og har givet mening til dét, vi gør. Det har føltes rigtigt.

Men efter den 30. marts, efter at statsministeren sagde ordene: “Hvis vi de næste to uger, henover påsken, fortsætter med at stå sammen – ved at holde afstand. Så vil regeringen begynde på en gradvis, stille og kontrolleret åbning af vores samfund på den anden side af påske,” så har vejene været fulde af biler og efterløbere, parkeringspladser og bycentre har været fulde af mennesker, og folk har holdt i kø for at komme ud fra bageren og Netto ved Vibegårds Runddel.

På vej ind i en epidemi kan man synes, at forholdsreglerne er for skrappe. Bagefter, når man ser epidemiens konsekvenser, at de var for lempelige. Vi står nu midt i den. Der ikke noget at være i tvivl om: Hvis man ikke bliver hjemme, så spredes smitten, og folk dør.

Pas på hinanden. Bliv ved med at blive hjemme – venligst.

Steen Søgaard
Produktionschef, Victor Vask a/s
Sandemandsvej 5, Rønne