Claus Clausen, fuldtidsansat formand hos Viking Atletik. Arkivfoto: Allan Rieck

Atletikformand håber på genåbning i maj: ‘Forskel på festival og træning i skoven’

I Viking Atletik – Bornholms største idrætsforening, som i 2019 havde over 1.900 medlemmer – er formand Claus Clausen spændt på, hvornår motionisterne igen kan få lov til at samles til organiseret træning.

Han ser gerne, at regeringen tager højde for folkesundhedsperspektivet og forholder sig til aktivitetens karaktertræk, når den skal prioritere, hvilke dele af samfundet der kan sættes i gang på ny.

– Når man åbner, håber jeg, at man også tænker på, om aktiviteten er indendørs eller udendørs. Og at man også ser på noget så simpelt, om der er alkohol involveret eller ej. Der er jo en verden til forskel på, om man for eksempel er til en festival, hvor folk bliver fulde og kysser hinanden på kryds og tværs, eller om man mødes ude i en skov og træner eller på en fodboldbane. Man skal ikke skære alle over en kam, siger Claus Clausen til Bornholms Tidende.

Han håber, at atletikklubbens løbere, triatleter og fitnessudøvere kan komme i gang i løbet af maj.

Foreningens medlemmer træner ikke kun for fornøjelsens skyld, pointerer formanden. Der er medlemmer, for hvem adgangen til træning er med til at holde kronisk sygdom i skak.

– Når jeg udleverer fitnesskort til folk, kommer der mange og siger, at de har gået til genoptræning oppe ved kommunen og ikke kan være der mere, men de skal holde sig i gang, fordi de har KOL eller hjerteproblemer, siger Claus Clausen.

Den type medlemmer, hvor træningen sker i forlængelse af et sygdomsforløb, har Viking Atletik cirka hundrede af, anslår Claus Clausen. Hos Viking Atletik har denne gruppe af borgere et fællesskab, der gør det lettere for dem at få rørt sig, og formanden er bekymret for effekterne af langvarig nedlukning.

– De har fået at vide af lægen, at de skal holde sig i gang, men det kan de ikke nu. Jeg siger ikke, at man ikke skal lægge restriktioner ind, men minder bare om, at det er, som det er – når man lukker ned, rammer det nogle mennesker på helbredet, som ikke får lavet livsvigtig træning, hvis de ikke selv kan tage ud og træne.

– Derfor er det så vigtigt, at vi kommer i gang igen inden længe, om det så bliver i små grupper eller på en anden måde, siger Claus Clausen, inden han til sidst understreger, at han støtter regeringens tiltag mod smittespredning fuldt ud.