Foto: Berit Hvassum

Ansætter midt i krisen

Store dele af det bornholmske erhverv er lige nu hårdt spændt for.

Men hos slagteriet Danish Crown er produktionen fortsat upåvirket af den verdensomspændende coronakrise.

Derfor har man i de seneste to uger ansat ti nye medarbejdere. De nye medarbejdere skal køres ind som afløsere til den faste stab i sommerferien. En normal procedure for slagteriet på denne tid af året, men alligevel positive takter for den krise, vi befinder os i, siger fabrikschef Peter Koefoed Nielsen.

– Det er sådan set meget normalt, at vi ansætter på denne tid af året for at kunne lære nye medarbejdere op inden sommerferien. Men vi har været meget spændte på, hvad den aktuelle coronakrise betød for os. Heldigvis har vi kunne opretholde produktionen og oplever også, at svineproducenterne intet problem har med at levere svin. Det betyder, at vi har været i stand til at hyre ekstra ti medarbejdere, hvoraf jeg forventer, at vi skal ansætte yderligere fire mere, siger Peter Koefoed Nielsen.

Ansætter i tilfælde af sygdomsfald

For hver ti bornholmske grise, der produceres, bliver ni af dem eksporteret fra Bornholm. For slagteriet har man derfor også holdt vejret i forhold til eksportmuligheder for både ind- og udland. Men ifølge Peter Koefoed Nielsen fungerer eksporten uændret.

– Vi må konstatere, at fødevarer cirkulerer rundt i verden, som de skal. Nu er Kina også begyndt at åbne op, hvilket betyder at de igen kan aftage meget kød, siger Peter Koefoed Nielsen.

Men selvom både produktion og eksport fungerer som hidtil, har den nuværende krise alligevel givet grund til bekymring, understreger fabrikschefen.

– Vi har brugt rigtig meget tid på at håndtere bekymring hos både ledelse og ansatte. Samtidig har det været vigtigt for os at få kommunikeret ud, hvad vi gør, hvis coronasmitten skulle ramme os. Kødet skal vi nok få afsat, men vores største udfordring er, hvis vi lige pludselig ikke har medarbejdere til at opretholde en produktion.

Det er samtidig også i det lys, at de nye ansættelser skal ses i.

– Vi har heldigvis ikke været ramt af sygdommen endnu. Men skulle det ske, er vi nu helgarderet, siger Peter Koefoed Nielsen.