Arkivfoto: Berit Hvassum

Sognepræst brugte hospitalets kapel: Kun få pårørende ved bisættelserne

Meget færre mennesker end normalt deltager i disse uger ved bisættelser i folkekirken. Færre pårørende deltager med det formål at minimere risikoen for at udbrede corona-smitten.

Ulla Skou, der er sognepræst i Sankt Nicolai Kirke i Rønne, er blandt de præster, der har holdt bisættelser med et virkelig lille følge.

– I øjeblikket kan vi ikke holde bisættelser, som vi plejer at gøre, fordi hele familien kan ikke komme i kapellet. Men folk dør jo, og så skal der holdes et eller andet. Det bliver så tjenester for meget få mennesker. I lørdags havde jeg et følge på to personer, fortæller Ulla Skou.

Sognepræst Ulla Skou fortæller, at bisættelser er noget andet, når man på grund af corona-smitten ikke må røre ved hinanden eller være mange til stede i kapellet.

En anderledes begivenhed

Præsten oplevede bisættelsen som en andeledes – men stadig smuk – begivenhed.

– Vi brugte hospitalets kapel. Jeg oplevede det som meget nærværende og smukt. Alle gjorde sig rigtig meget umage. Jeg sang, jeg læste op, og jeg holdt en lille tale. Men situationen var anderledes. Jeg havde for eksempel ikke mødt de pårørende på forhånd – kun talt med dem i telefonen.

– De to pårørende havde ønsket at få mange flere med. Men det kunne ikke lade sig gøre. Jeg lagde mærke til, at de tog ekstra mange billeder af blomsterne og rummet. Og jeg tog billeder af dem, hvor de stod ved kisten. Det var den måde, de kunne inddrage de øvrig pårørende på og vise dem, hvordan det havde været, fortæller Ulla Skou.