Torsdagens pressemøde. Foto: Jacob Jepsen

Politiet: Påsken kan blive en udfordring

Bornholmerne har opført sig fornuftigt og været lydhøre, når politiet har været ude med anbefalinger om, at man skal undgå unødigt samvær og holde afstand. Det er klaret med dialog og uden at give bøder.

Så Bornholms Politis fungerende politidirektør Frits Kjeldsen havde endnu en gang ros til bornholmerne ved torsdagens pressemøde om coronasituationen i kommunalbestyrelsessalen. Alligevel kom der en lille løftet pegefinger:

– Vi ser ind i en påske, hvor mange har fri, flere kommer rejsende til, og vi har måske noget godt vejr i udsigt. Det kan godt give anledning til en smule bekymring. Lysten til at komme ud og til socialt samvær er stigende. Det er vigtigt, at den flotte indsats, som hidtil er leveret, ikke falder til gulvet i påsken. Det er afgørende vigtigt, at vi fortsat følger myndighedernes anbefalinger, hvis vi vil gøre os håb om en gradvis åbning i forlængelse af påsken, sagde Frits Kjeldsen og nævnte, at den traditionelle påskefrokost lige nu er en dårlig idé.

– Politiet vil fortsat føre kontrol med, at tilrejsende har et anerkendelsesværdigt formål. Tilrejsende vil ved ankomsten få en folder stukket i hånden. Den indeholder de kendte budskaber, men den er samtidig en understregning af, at her på Bornholm holder vi sammen i kampen mod corona, og den skal signalere, at selv om man er på Bornholm på ferie, er det stadig vigtigt at være ansvarlig i forhold til sine omgivelser.

Frits Kjeldsen bebudede, at man er klar til nogle dage med flere mennesker på øen, og man fortsat vil se politiet i gadebilledet i et større omfang end normalt.