Hurtigfærgen Max – der inden flytningen til Bornholm i 2019 hed Max Mols – ankom til Rønne i sidste weekend. Foto: Jakob Nørmark

To hurtigfærger i påsken: Max er fra i dag tilbage på Østersøen

Hurtigfærgen Max er tilbage på Østersøens bølgerne efter et halvt år nogle hundrede kilometer mod vest.

Årets første afgang fra Rønne til Ystad var klokken 8.30 lørdag morgen – eller rettere, ti minutter før. På grund af de få passagerer kunne biler hurtigt komme om bord, og på det programsatte afgangstidspunkt var Max allerede ude af Rønne Havn.

Bornholmslinjens færger sejler med halveret passagerkapacitet disse uger, og Molslinjens planlæggere har funderet over, om der overhovedet var brug for Max i påsken på Bornholm, eller om hurtigfærgen burde blive liggende i Ebeltoft.

– Skal Max overhovedet af sted? Det har vi overvejet. Men ved at opretholde en frekvens, kan vi få fordelt folk på færgerne på en måde, så der ikke kommer trængsel om bord, siger Molslinjens pr- og kommunikationschef Jesper Maack.

Indsat i julesejlplan

Bornholmslinjens sommerfærge er i vinterhalvåret i moderselskabets tjeneste på Kattegat. Molslinjen havde inden coronakrisen skruet op for antallet af afgange mellem Sjælland og Jylland.

Efter at have været i dok til de årlige vedligeholdelsesopgaver blev Max i de travle juledage sat ind mellem Århus og Sjælland Odde, og på den måde kunne Molslinjen med fire hurtigfærger gennemføre op til 30 daglige afgange. Efter nytår – og indtil coronakrisen fjernede transportbehovet – blev Max brugt som en af tre hurtigfærger, der kunne være på vandet samtidig på Kattegat.

De seneste uger er sejladsen droslet voldsomt ned overalt, og Molslinjen gør kun brug af én hurtigfærge, som gennemfører to daglige dobbeltafgange mellem Århus og Sjællands Odde.

Bornholmsk sortiment i shoppen

De passagerer, som de forgangne måneder har krydset Kattegat med Max, kunne nemt se, hvor færgen normalt sejler. Shoppen på færgen fortsatte med at sælge det sædvanlige sortiment med bornholmske souvenirs og produkter, fortæller Jesper Maack.

– Der var masser af bornholmske varer i shoppen, og vi fik lavet et skilt, hvor der stod ‘varer fra Bornholm’.

Max ankom til Bornholm sidste weekend, og efter lørdagens tidlige overfarter følger nogle stille dage i havn, fordi de mange planlagte afgange er aflyst. Men fra og med på onsdag og resten af påsken skal Max de fleste dage sejle til Ystad og retur et par gange om dagen.