Arkivfoto: Anders Liljeroth

Tre beboere og fire medarbejdere på plejecenter smittet

Ttre beboere og fire medarbejdere på plejecenteret Snorrebakke Allé 2 (Det grå hus) er smittet med covid-19.  Det viste tests foretaget torsdag aften.

– De nye smittede kommer fra den samme enhed af Snorrebakken, som også tidligere har haft smittede, men fra en anden afdeling. Enheden består af fire afdelinger med hver 15 beboere, og der er nu fundet smitte i to af afdelingerne, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Plejecenteret og Bornholms Hospital har derfor besluttet at gennemføre test af alle 140 beboere og medarbejdere i enheden for at forebygge yderligere spredning, også selvom der ikke er synlige symptomer på sygdom.

Ved at teste alle får man desuden mulighed for hurtigt at kunne behandle eventuelt smittede og lette deres sygdomsforløb, lyder det fra kommunen.

De nye test er igangsat fredag morgen og forventes færdige i løbet af weekenden. De testede vil modtage svar på deres test, så snart de foreligger, oplyser kommunen.

– Jeg har fuld forståelse for, hvis nogen af de direkte berørte – borgere, pårørende og medarbejdere – bliver bekymrede, men det vi gør nu er efter en samlet sundhedsfaglig vurdering det absolut bedst mulige. Jeg skal opfordre alle direkte berørte til at vise tålmodighed og hjælpe hinanden, så vi også med denne testing kommer bedst muligt igennem, siger Trine Dorow, servicedirektør for Bornholms Regionskommune, ifølge pressemeddelelsen.