Sådan har coronavirus-epidemien udviklet sig på Bornholm dag for dag siden den første positive test i midten af marts. Illustration: Jakob Nørmark

Statens Serum Institut: 26 er konstateret smittet på Bornholm

Antallet af personer med bekræftet covid-19 på Bornholm er i det forgangne døgn steget fra 25 til 26. Det oplyses i den daglige overvågningsrapport fra Statens Serum Institut, der fører status over laboratoriebekræftede covid-19-tilfælde i de forskellige landsdele.

Torsdag aften meddelte Bornholms Regionskommune, at syv af de smittede – tre beboere og fire medarbejdere – er fra Plejecenter Snorrebakken i Rønne. Blandt de smittede er desuden mindst tre ansatte på Bornholms Hospital.

Om alle syv konstaterede tilfælde fra plejecentret allerede blev inkluderet i den nationale opgørelse tidligere på ugen, eller om de nye tilfælde endnu ikke er registreret, er uklart.

Testkapaciteten på Bornholm er blevet forøget i ugens løb, og det forventes, at den forøgede testning vil føre til en stigning i det officielle smittetal, udtalte borgmester Winni Grosbøll på et pressemøde torsdag.