Express 1 (billedet) og Max var programsat til at sejle i pendulfart under Folkemødet, men de op til 11 daglige dobbeltafgange vil blive reduceret markant som følge af aflysningen af Folkemødet. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Bornholmslinjen: Folkemødebilletter kan flyttes gebyrfrit – men ikke refunderes

“Har du en færgebillet til Bornholm i dagene omkring Folkemødet, skal du ikke gøre noget lige nu!”

Denne besked giver Bornholmslinjen til billetkøberne, der havde forventet at skulle til Folkemødet i juni – eller bornholmere, som planlagde at rejse væk under Folkemødet.

På Bornholmslinjens hjemmeside meddeler rederiet, at antallet af planlagte afgange i dagene omkring Folkemødet vil blive reduceret.

– Trafikprogrammet, der er bygget op omkring Folkemødet, er godkendt hos Transportministeriet. Nu skal vi i gang med den omvendte øvelse, siger kommunikations- og pr-chef Jesper Maack til Bornholms Tidende.

Hvordan sejlplanen midt i juni uden Folkemødet kommer til at se ud, vil blive afklaret snart. Har man reserveret billet i dagene omkring Folkemødet, vil Bornholmslinjen give direkte besked, hvis afgangen omfattes af ændringer eller helt aflyses.

Billetter kan flyttes – i første omgang ikke refunderes

Som i de seneste uger, hvor færgedriften under coronakrisen har været reduceret, er det kun muligt for kunder med lavpris- eller flex-billetter at få refunderet den fulde pris, hvis afgangen aflyses.

I mange tilfælde undgår Bornholmslinjen aflysninger ved at samle reservationerne på to afgange til én afgang. I hvilket omfang Folkemøde-afgange vil blive klassificeret som aflyst, kan Bornholmslinjen ikke oplyse endnu, meddeler Jesper Maack.

Indtil Bornholmslinjen præsenterer en ny sejlplan, gælder de samme betingelser, som har været i brug under coronakrisen: Man kan flytte lavpris- og flexbilletter uden at skulle betale gebyrer til en hvilken som helst afgang på samme rute i 2020.

“Det skal blot ske inden det oprindelige afrejsetidspunkt. Er der en prisdifference mellem den nye og gamle billet, betales denne i forbindelse med ændringen”, understreger Bornholmslinjen i betingelserne.