Overlæge Morten Wøjdemann, medicinstuderende Oliver N.H Westh og Julie O. Jacobsen og reservelæge Trine Pelle Holm på vej til Plejecenter Snorrebakken. Foto: Pernille Gjede, Bornholms Hospital

Bornholms Hospital tester 140 beboere og ansatte på plejecenter

I eftermiddag vil 140 beboere og medarbejdere blive testet for covid-19 på Plejecenter Snorrebakken.

Et hold læger og sekretærer fra Bornholms Hospital kørte fredag middag testudstyret til plejecentret i udkanten af Rønne.

Torsdag aften bekræftede regionskommunen, at tre beboere og fire medarbejdere er testet positiv for covid-19.

En plejehjemsbeboer, der var smittet med covid-19, døde for en uge siden.

“To læger, to lægestuderende og to sekretærer vil de kommende timer pode og registrere testene, inden de sendes til analyse for at finde ud af, om der er yderligere beboere og personale på Snorrebakken plejecenter, der er smittede,” skriver hospitalet i en pressemeddelelse.

Podningerne sendes derefter til København, og der kan gå op til 36 timer, før svarene ligger klar.

Lægerne skal på plejecentret også vurdere beboerne klinisk og undersøge, om der er personer med milde symptomer på covid-19, som kan afhjælpes på et tidligt stadium. Denne vurdering vil ske i samarbejde med personalet, der kender beboerne og deres velbefindende, oplyses det i pressemeddelelsen.

Med i det mobile team fra sygehuset er også to lægesekretærer, hvis opgave er at oprette henvisningerne og sikre, at de oplysninger, der følger med prøverne, er korrekte.