Borgmester Winni Grosbøll indledte Folkemødet på scenen i 2019. Næste åbningstale må vente til juni 2021. Arkivfoto: Berit Hvassum

Borgmester Winni Grosbøll: Den eneste rigtige beslutning

Borgmester Winni Grosbøll sidder i bestyrelsen for Foreningen Folkemødet. Derfor var hun med til at træffe beslutningen om at aflyse Folkemødet 2020.

Det var en trist afgørelse at skulle nå frem til.

– Jeg er rigtig, rigtig ked af det her. Folkemødet er et fantastisk arrangement, der fylder Bornholm med glade mennesker, fest, debat, samtaler, smil og glæde. Alt det falder væk i år. Og så ved jeg, at aflysningen presser mange erhvervsdrivende. Men når det er sagt, så var det den eneste rigtige beslutning, siger Winni Grosbøll.

Rammer øens erhvervsdrivende
Borgmesteren er overbevist om, at aflysningen af årets folkemøde vil få negativ betydning i bornholmske virksomheders årsregnskaber.

– Det her får nogle kæmpe konsekvenser for Bornholm og erhvervsdrivende på Bornholm. Folkemødeugen er en af vores mest aktive uger, hvor alt er bestilt og booket. Nu står vi foran påsken, der forsvandt, og Folkemødet skulle have givet en tiltrængt saltvandsindsprøjtning, siger Winni Grosbøll.