Listedhuset. En skulptur af Anders Nyborg kan ses nederst til venstre i billedet. Foto: Jacob Jepsen

Anders Nyborg har skænket en million til Listedhuset

Multikunstneren Anders Nyborg skænkede inden sin død forleden en million kroner til Listed Idrætsforening til et handicaptoilet til byens samlingshus, Listedhuset.

– Jeg havde sådan håbet, at vi kunne komme i gang med byggeriet, mens Anders levede, fordi det var ham meget magtpåliggende, at vi fik gjort huset handicapvenligt. Han er kommet her i så mange år, og han har altid været glad for, at der skete noget i Listed, siger Ketty Fuglsbjerg, formand for Listed Idrætsforening, som ejer Listedhuset.

Der er udarbejdet tegninger, og foreningen fik faktisk byggetilladelsen i efteråret. Men det er et større projekt, som kræver yderligere finansiering, forklarer Ketty Fuglsbjerg.

150

Listed Idrætsforening har cirka 150 medlemmer.

 

Handicaptoilettet skal etableres i en ny tilbygning, hvor der også skal være depotrum til borde og stole. Der skal også etableres en rampe til kørestols- og rollatorbrugere. Det nye byggeri gør det også nødvendigt at ændre husets indgangsparti.

– Projektet indebærer også, at vores lille køkken bliver renoveret og udvidet. De gamle toiletter skal indgå i køkkenet, og det betyder, at vi også skal have nogle nye møbler i køkkenet. Vi regner med, at det samlet kommer til at koste omkring to mio. kr., siger Ketty Fuglsbjerg om projektet.

– Vi skal have nogle fonde med i det, for vi kan ikke selv klare det økonomisk. Vi er kun et lillebitte samfund. Vi laver nogle arrangementer, der giver lidt indtægter, men det er kun småting i forhold til det projekt, siger Ketty Fuglsbjerg og nævner som eksempel, at det årlige loppemarked typisk giver et overskud på 20.-30.000 kr.

– Jeg er meget indstillet på, at vi skal have det lavet. Men inden vi får nogle tilsagn fra fonde, kan vi ikke gå i gang. Det er ærgerligt, for det havde været rart at gøre det nu, hvor håndværkerne er klar, siger Ketty Fuglsbjerg.