Foto: Berit Hvassum

Mand fængsles i 20 dage – truede med at skyde betjent efter knallertuheld

Ved et grundlovsforhør torsdag eftermiddag blev en 19-årig mand fængslet frem til 22. april. Han er sigtet for onsdag aften omkring midnat at have truet de politibetjente, der anholdt ham efter hasarderet knallertkørsel i Rønne.

Han brugte skældsord som “bøsserøve” og “pansersvin” og truede med at ville skyde en af betjentene, fortæller anklager Benthe Pedersen Lund fra Bornholms Politi.

Truslerne udspillede sig tre forskellige steder – blandt andet på Bornholms Hospital, hvor knallertkøreren skulle undersøges efter anholdelsen.

Politiet pågreb manden med en ulovlig gaspistol (en softgun eller lignende) og nogle få gram hash, og han tilbragte natten til torsdag i detentionen. Disse forhold sigtes manden også for, men det er dødstruslerne, der er grundlaget for varetægtsfængslingen.

I første omgang forsøgte den 19-årige at stikke af fra politibilen, men på Søndergade i Rønne gik det galt, da han kørte på et vejskilt. Politiet vurderede, at han var påvirket af euforiserende stoffer.

Bag på knallerten, der ikke var lovlig, sad en 35-årig kvinde, som ifølge politiets døgnrapport vil blive sigtet for ikke at bruge styrthjelm og for at være passager bagpå en lille knallert.