Blomsterstriber i Østermarie.

Blomsterstriberne sætter igen i år farver på landskabet: Gør noget smukt for naturen

Blomsterstriberne vil igen i år sætte farve på det bornholmske landskab og gøre en indsats for biodiversiteten.

Allerede fra tirsdag den 14. april er Bornholm Blomstrer ifølge Bornholms Landbrug og Fødevarer klar til at uddele blomsterfrø til både landmænd og private. De første tre poser er gratis og ligesom tidligere år skal man bestille frøene, hvis man ønsker at tilså et større areal, siger projektleder Klaus H. Petersen fra Bornholms Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Insektvelfærd og udbredelse af pollenbærende planter er som altid det primære formål med projektet. Initiativtagerne, som er en gruppe er lokale erhvervsdrivende, er dog enige om, at det lige netop i år er vigtigt at holde humøret højt blandt bornholmerne.

– Vi vil gerne være med til at motivere børn og voksne, så alle kan få tankerne lidt væk fra den alvorlige situation, Danmark befinder sig i lige nu. Vores opfordring til bornholmerne er derfor, at vi som ø-samfund skal stå sammen om at gøre noget smukt for naturen og vores humør, siger Klaus H. Petersen.

Når frøene er hentet, opfordrer han deltagerne til at dele billeder og videoer af såning, pleje og smukke buketter på Instagram med hashtagget #Bornholmblomstrer. På facebooksiden Bornholm Blomstrer kan man desuden læse mere om, hvordan man skaber optimale betingelser for sine blomsterfrø, uanset om man benytter egne frø eller frø fra samarbejdets blanding.

Såning efter påske

Normalt er jorden på Bornholm først klar til, at blomsterfrøene kan komme i jorden omkring den første uge af maj, men med de lyse dage, vi indtil videre har oplevet i marts måned, kan såningen blive rykket frem, siger Klaus H. Petersen. Derfor forventer #BornholmBlomstrer at have frø klar til afhentning hos Bornholms Landbrug og Fødevarers domicil i Aakirkeby allerede fra midten af april.

 

De er med i Bornholm Blomstrer

BC-Catering

Biologiforbundet

Bornholms biavlerforening

Danmarks Jægerforbund

Dansk Planteværn

Friluftsrådet

Ole Holm transport

Syngenta

Torvehal Bornholm

Vikima

Vildebier.dk

 

Formålet med Bornholm Blomstrer er:

• at styrke biodiversiteten på Bornholm ved at skabe variation, korridorer og sammenhæng i det åbne land og styrke fødegrundlaget for insekter.

• at afprøve flerårige vedligeholdelsesfrie blandinger, så striberne kan ligge uberørt i flere år og fungere som buffer mellem produktionslandskabet og bagkanten af grøftekanterne.

• at styrke dialogen med lokalsamfundet om den gavnlige effekt af bivenlig drift i det åbne land samt i haverne.

• at hverve gode ambassadører for biodiversitet i landbrugskredse.