Pernille Kofod Lydolph. Arkivfoto

Advarer mod hård retorik: Vores faste gæster følger med på sidelinjen

Direktør i Destination Bornholm, Pernille Lydolph, har med ærgrelse fulgt debatten om, hvorvidt turister i øjeblikket er velkomne på Bornholm. Nogle frygter, at turisterne vil bringe corona-smitte med sig, og har derfor på forskellig vis opfordret til, at de holder sig væk i påsken.

Pernille Lydolph advarer imidlertid mod en for hård retorik.

– Jeg er meget bevidst om, at det er en svær tid, hvor vi alle føler et pres i forhold til vores hverdag og dem, vi holder af. Men jeg må konstatere, at gæster, der er meget glade for øen og ofte kommer her, også følger med fra sidelinjen. De ser også den indimellem hårde retorik.

– Derfor vil jeg appellere til, at man giver sin retorik en tanke. Vi bliver først og fremmest nødt til at skille drøftelsen om påsken ad fra den generelle drøftelse omkring turisme, siger Pernille Lydolph.

Stor betydning for den lokale økonomi

Destination-direktøren minder om, at turisterhvervet har stor betydning for den bornholmske økonomi. Så turisterne skulle gerne have lyst til at vende tilbage efter corona-krisen.

– Vores gæster har ikke bare stor betydning for Brugsen, restauranterne og kunsthåndværkerne. De betyder meget for os alle sammen. Her på øen henter vi i høj grad vores omsætning hjem fra gæster, der kommer hertil. Og jeg tror, at hvis man ikke føler sig velkommen, så finder man simpelthen et andet sted at holde sin ferie, siger Pernille Lydolph.