Jonas Bagger Sørensen (billedet) og Rasmus Storgaard Petersen står nu bag café og butik på Hallegaard. Foto: Jacob Jepsen

Nye forpagtere åbner webshop på Hallegaard

På trods af coronakrise og de alvorlige økonomiske følgevirkninger heraf, er der nye initiativer på øen.

Jørgen Toft Christensen har fundet en forpagter til butik og cafeen på Hallegaard, så begge dele nu drives videre, fortæller han.

Siden konkursen i december sidste år har det været usikkert, om butik og cafe ville genåbne, men en forpagtningsaftale er nu på plads.

Fremover står Rasmus Storgaard Petersen samt Jonas Bagger Sørensen bag cafe og butik på Hallegaard, og allerede på fredag åbner de en webshop, hvor kunder over hele landet kan købe Hallegaards produkter. I første omgang røgede varer som pølser og bacon, fortæller Jonas Bagger Sørensen.

Rasmus Storgaard Petersen har tidligere blandt andet drevet fiskeforretningen Windsor Fisk på Frederiksberg, mens Jonas Bagger Sørensen allerede er velkendt på Bornholm som indehaver af vandsportsfirmaet Eastwind og Café Eastwind i Snogebæk.

– Vi vil videreføre Jørgens koncept med gode produkter i butikken og den fornyelse, at det bliver lettere at købe Hallegaard-varer på nettet, siger Jonas Bagger Sørensen.

Der er et spring fra windsurfing-kurser til at drive cafe og gårdbutik på Hallegaard.

– Det er en del af Bornholms identitet, og vi synes det ville være synd, hvis gårdbutik og cafe ikke åbnede igen for lokale og turister, siger Jonas Bagger.

Hallegaard-pølser. Foto: Jacob Jepsen

Butik åbner mandag – med køkultur

Fredag åbner den nye webhop på Hallegaards hjemmeside, og mandag åbner de nye forpagtere butikken på Hallegaard for påskehandel.

– Vi sætter gang i hjulene fra mandag, hvor folk kan købe fersk kød som påskelam, kød og pølser. Det vil blive med foranstaltninger, som kø med tre meters afstand, afspritning og max to kunder i butikken ad gangen, siger Jonas Bagger Sørensen.

Cafeen vil derimod ikke blive åbnet lige foreløbig på grund af corona-restriktionerne. Men når cafeen åbner, bliver det med store forandringer.

– Cafeen rykker over i hovedhuset, hvor Jørgen og hans kone tidligere har boet. Så kommer kunderne til at sidde i de rigtig flotte stuer, og der bliver både udendørs og indendørs servering med mange flere pladser end i dag.

De nye forpagtere tror på, at der er et underlag for en større cafe på Hallegaard.

– Der er så mange, der kommer om sommeren, at der ikke har været pladser nok i cafeen, siger Jonas Bagger Sørensen, der mener, at det helt grundlæggende ved at se dyrene på marken og opleve produktionen er en attraktion i sig selv.

– Men vi har også en række ideer til aktiviteter, som skal gøre det superspændende at besøge Hallegaard, siger Jonas Bagger Sørensen.