Folkemødet bliver ikke gennemført i 2020, blev det besluttet fredag d. 3. april. Foto: Berit Hvassum

Krisen tvinger Folkemødets bestyrelse til at tage stilling

På fredag den 3. april mødes Foreningen Folkemødets bestyrelse for at drøfte, hvad der skal ske med årets folkemøde i Allinge. Frygten for at udbrede coronasmitten yderligere har ført til aflysninger eller udsættelser af mange store begivenheder – blandt andre EM i fodbold og gadefestivalen Distortion i København.

– Fredag mødes bestyrelsen virtuelt og drøfter afholdelsen af Folkemødet 2020. Baggrunden er den verserende coronakrise, fortæller Folkemødets kommunikationschef, Pelle Nybirk.

Overvejer man at udsætte Folkemødet? Helt at aflyse det? Eller noget tredje?

– Der vil blive drøftet en masse forskellige scenerier. Vi overvejer en masse forskellige muligheder – men jeg vil ikke gå ind i detaljer. Vi følger udviklingen tæt. Vi ser, hvad der sker, og prøver at tage bestik af situationen, siger Pelle Nybirk.

I Foreningen Folkemødets bestyrelse sidder blandt mange andre Jann Sjursen, der er formand, borgmester Winni Grosbøll (S), tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard, samt kok og eventmager Mikkel Marschall.