Foto: Berit Hvassum

Formanden kæmper for højskolens liv: Regeringen har reddet os

Der er ubetinget ros til den socialdemokratiske regering fra den tidligere Venstre-formand og amtsborgmester Knud Andersen.

Han er formand for bestyrelsen på Bornholms Højskole, som i øjeblikket befinder sig i en kritisk situation på grund af coronakrisen. Der er tomt på gangene og ingen ved, hvornår eleverne kommer tilbage.

Usikkerheden har ifølge Knud Andersen fået banken til at sænke højskolens kassekredit fra 500.000 til 100.000 kr.

– Så vi har ingen likviditet. Hvis staten ikke var kommet, havde skolen ikke haft en chance, siger Knud Andersen.

Han hentyder til den aftale, som kulturminister Joy Mogensen (S) i går indgik med Folketingets øvrige partier om at sende 141 millioner kroner til hjælp til højskoler, aftenskoler og folkeuniversiteter, som er ramt af coronakrisen.

Det er endnu for tidligt at sige, hvor stort en del af støttemidlerne, der går til Bornholm, men efter at have læst aftaleteksten, er Knud Andersen overbevist om, at hjælpepakken vil redde Bornholms Højskole gennem skærene.

– Der er overhovedet ingen grund til at kritisere regeringen, den har optrådt absolut ordentligt, siger han.

Møde i morgen

Højskolens ledelse samles i morgen og vil derefter, med hjælp fra højskolens revisor, komme med en skriftlig indstilling til bestyrelsen om skolens videre drift i 2019.

Knud Andersen ærgrer sig – “vi var på vej ind i en god periode” – men ser fortrøstningsfuldt på højskolens fremtid.

– Vores mål er at komme igennem indeværende år med udgifter og indtægter i balance, og det mål skal vi nok nå.

Pengene skal gå til at kompensere højskolerne, aftenskolerne og Folkeuniversitet med op til 90 procent af deres tabte deltagerbetaling for perioden 9. marts til 8. juni 2020.