Jensen i Rønne. Foto: Jacob Jepsen

Forbund: Vi er dybt skuffede over Jensen

– Vi er dybt skuffede over, at Jensen går ud og opsiger vores kollegaer i stedet for at bruge de hjælpepakker, som regeringen har lanceret for at forhindre fyringer.

Sådan siger Aase Lohmann, faglig chef for HK it, medie og industri Hovedstaden, efter at Jensen Denmark A/S tirsdag valgte at fyrer 77 medarbejdere.

Aase Lohmann mener, at så stor en fyringsrunde gør særligt ondt på Bornholm.

– Når der er tale om et lille samfund som Bornholm, er det begrænset, hvor man kan gå hen og finde andet arbejdet. Derfor har vi virkelig haft et håb om, at man ville gøre en ekstra indsats for at kunne fastholde vores kollegaer i jobbet og i stedet benytte de midler, som staten har tilbudt, fortæller Aase Lohmann.

Hos HK vil man nu forsøge at hjælpe medlemmerne, som må sige farvel til arbejdet hos Jensen Denmark i Rønne.

– Når vores kollegaer nu modtager en opsigelse, tager vi hånd om dem. Vi vil guide dem med, hvad de har af muligheder på jobmarkedet. Vi har særlig meget fokus på uddannelse, som skal hjælpe dem med at blive klædt på til den verden, de nu bliver ledig i, fortæller Aase Lohmann.

Der har været travlt ved telefonerne hos HK, siden coronakrisen brød ud, og på månedens sidste dag var man forberedt på, at der kunne blive ekstra meget at se til.

– Vi har fået mange henvendelser fra medlemmer, som er blevet sat ned i tid eller ned i løn, efter at krisen brød ud. Men indtil i dag havde vi ikke fået så mange opsigelser. Vi har dog været forberedt på, at det kunne komme her på månedens sidste dag, for det har jo været sidste chance for at afskedige funktionærer, hvis ikke de skulle have en måned mere, siger Aase Lohmann.

– Vi håbede det bedste, mens vi frygtede det værste, tilføjer Aase Lohmann.

Hos Jensen Denmark A/S fortæller direktør Morten Rask, at virksomhedens HK-repræsentant er i dialog HK om sagen for at uddybe baggrunden for fyringerne.

Han ville i det hele taget ønske, at HK kendte til baggrunden, inden de begyndte at kommentere sagen.

– Da vi ikke kender horisonten på den her krise, er vi nødt til at lukke ned for så mange omkostninger som muligt for at overleve, siger Morten Rask.