Foto: Marie Louise Munkegaard

Destinationen: Michelin-stjernen styrkede fortællingen om Bornholm

Med en Michelinstjerne at kunne bryste sig af har restaurant Kadeau i Vestre Sømark været et kulinarisk fyrtårn på Bornholm.

Men i går blev restauranten begæret konkurs, og fyrtårnet er dermed slukket.

– Først og fremmest betyder det, at vi mister en spændende virksomhed med dygtige og innovative mennesker, siger Pernille Kofod Lydolph, direktør i Destination Bornholm.

– Og så mister Bornholm den michelinstjerne, som fulgte med Kadeau, og det er en stjerne, som jeg oplever har været med til at understøtte og styrke fortællingen om, at Bornholm kan noget ganske særligt på madfronten. Det kan man sige, at vi stadig kan, men pejlemærket, den omtale og den hype, stjernen bidrog til, forsvinder. Så alt andet lige er det jo et tab.

– Men det er værd at huske på, at vi har rigtig mange andre dygtige restauratører og fødevareproducenter, og dem får vi en fælles opgave i at fastholde og styrke opmærksomheden på, så Bornholm beholder sin stærke position på fødevareområdet.

Men sådan en Michelinstjerne er vel meget nemmere at kommunikere ud til folk?

– Det er den jo, og den har været et pejlemærke i forhold til Bornholms position. Men det er da værd at huske på, at Det Røde Pakhus i Rønne ved sidste uddeling her i februar fik en Michelin Plate Award. Det er ikke en Michelinstjerne, men stadig en hæder og en anbefaling, og den historie og alle de mange andre gode fortællinger om dygtige mennesker og spændende steder er også en del af historien om Bornholm. Dem skal vi både fastholde og arbejde med at styrke. Vi er stadig et usandsynligt spændende sted at besøge i forhold til både fødevareproducenter og restaurationer – det skal vi fastholde opmærksomheden på, siger Pernille Kofod Lydolph.