Bornholms Efterskole i Nordskoven i Rønne. Foto: Allan Rieck

540 millioner på vej til kriseramte efterskoler: ‘Nødvendigt’, siger Peter Juel-Jensen

Reduceret forældre- og deltagerbetaling samt anden økonomisk hjælp til de skoler, der eksempelvis oplever udmeldinger frem mod sommerferien i år.

Det er nogle af elementerne i en hjælpepakke til efterskoler, frie fagskoler og øvrige skoler med kostafdelinger, som er ramt af coronakrisen, hvor skolerne må holde lukket.

Alle Folketingets partier samt løsgængere er enige om aftalen. De statslige merudgifter i 2020 ventes at udgøre cirka 540 millioner kroner.

Det skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Det bornholmske folketingsmedlem for Venstre, Peter Juel-Jensen, er glad for, at man holder en hånd under efterskolerne til glæde for de elever, der går der i dag, og dem, der starter efter sommerferien, skriver han i en mail.

– Såfremt vi ikke holder hånden under de tilbud vi har i dag, mister vi dem på den anden side af covid-19. Derfor er dette et nødvendigt tiltag, lyder det fra Peter Juel-Jensen.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) siger i pressemeddelelsen, at efterskoler står for et helt særligt ungdomsfællesskab.

– Det er vigtigt, at vi får skabt noget ro omkring dem og de mange skoler med kosttilbud.

– De står med en særlig økonomisk udfordring på grund af nedlukningen, og jeg er glad for, at Folketinget står sammen om at få dem helskindet igennem coronakrisen, siger hun.