Mikkel Marschall under Sol over Gudhjem. Arkivfoto: Torben Ager

Tidligere køkkenchef tror på holdet bag Kadeau

Mikkel Marschall er kendt som manden bag kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem, men han er også tidligere køkkenchef på Kadeau Bornholm, så det gjorde ekstra ondt, da han hørte nyheden om, at koncernen Kadeau har begæret sig selv konkurs.

– Jeg synes, det er en rigtig kedelig nyhed, også for Bornholm. Kadeau har været med til at brande Bornholm helt sindssygt meget, så det er en virkelig, virkelig kedelig nyhed for Bornholm. Jeg synes virkelig, det er synd for de drenge der. De har prøvet at få det op at køre og holde skruen i vandet i lang tid, siger Mikkel Marschall til Bornholms Tidende.

De er ikke helt dumme

I 2012 var han køkkenchef på restauranten i Sømarken, og efter sæsonen fortsatte han som assisterende køkkenchef på restauranten i København i yderligere et halvt år.

Han beskriver Kadeau som et kæmpe aktiv for Bornholm, og han både håber og tror, at holdet bag på en eller anden måde kan samle den nødvendige økonomi og åbne igen.

– Jeg håber i hvert fald, at de får gang i det igen, og det tror jeg også på en eller anden måde, de nok skal få. Jeg tror på de drenge der. De er ikke helt dumme, og hvis de ikke har penge, så kender de nogle, der har penge. Så mon ikke der kommer en restaurant op at køre igen, det håber jeg virkelig for dem, siger han.

 

Kadeau er et af vores helt
store fyrtårne på Bornholm

 

Hvis det mod Mikkel Marschalls håb og forventning ikke lykkes at genåbne Kadeau, så vil det blive tydeligt, hvor vigtig restauranten på Baunevej og Kadeau i det hele taget har været for Bornholms positionering som kulinarisk ø, mener han.

– Kadeau er et af vores helt store fyrtårne på Bornholm, så hvis de ikke åbner igen, så vil man mærke, hvor store de egentlig har været. Det lyder lidt hårdt at sige, men de har været med i verdenseliten, og så er der en masse producenter, der følger med i danmarkseliten, lyder det fra Mikkel Marschall.

Ifølge ham er Kadeau efterhånden et kendt navn i hele verden, og så sent som i februar fik den bornholmske restaurant en og den københavnske to Michelin-stjerner.

– Så jeg tror, man vil kunne mærke, hvis de ikke åbner igen. Folk synes måske, det er dyrt, men folk betaler i dyre domme for at tage i teater og ting og sager, og det der er en kæmpe oplevelse, siger han om Kadeau.

 

LÆS OGSÅ:

Kadeau begæret konkurs