Jensen Denmark. Foto: Jacob Jepsen

Drastisk skridt hos Jensen: Det har vi aldrig set før i nyere tid

Der er ingen metalarbejdere blandt de 77 medarbejdere, som i dag er varslet opsagt hos Jensen Denmark. De berørte medarbejdere er funktionærer, fortæller formand Klaus Holm fra Metal Bornholm, men det dæmper ikke bekymringen på fagforeningskontoret i Rønne.

– Hvis man fyrer så mange funktionærer på en virksomhed som Jensen, så er det rigtig drastisk. Det har vi aldrig set før i nyere tid, at man har haft så bombastiske fyringsrunder, som man har her, lyder det fra Klaus Holm.

For ham er de varslede fyringer et klart signal om, at man ser meget alvorligt på situationen hos Jensen Denmark, og han er selv bange for, at coronakrisen kan få varige konsekvenser for bornholmske eksportvirksomheder.

– Vi ved ikke, hvordan verden ser ud bagefter, og hvor hurtigt den rejser sig. Det er der ingen, der aner noget om. Det er der, den største frustration er. Havde vi bare vidst, at det her går over ligesom et fiskeristop. Problemet er, hvis de store virksomheder forlader os eller ikke kan overleve så længe. De skal ud på markedet og sælge, og når hele verden lukker ned, er det noget møg. Du kan sagtens lave en maskine på Bornholm, men hvis du ikke kan få den uden for landegrænserne, gavner det ikke noget, siger Metal-formanden.