10-12 personer er mandag aften indlagt på Bornholms Hospital med symptomer på madforgiftning. Analyser viser, at der er tale om bakterien campylobacter. Arkivfoto: Berit Hvassum

Bornholm er nu oppe på 21 registrerede smittede

Yderligere fem personer er det seneste døgn blevet registreret med sygdommen covid-19 på Bornholm.

Dermed er det samlede antal oppe på 21. Det fremgår af tirsdagens overvågningsrapport offentliggjort af Statens Serum Institut.

Bornholm ligger dermed over landsgennemsnittet, når der kigges på den såkaldte kumulative incidens, hvor der måles på antal laboratoriebekræftede smittede ud af 100.000 indbyggere. Her ligger Bornholm på 53,1 mod et landsgennemsnit på 48,2.

Der regnes fortsat med store mørketal.

Antallet af indlagte falder

På landsplan er der på det seneste døgn 13 personer, der er døde, mens de var smittet med coronavirus.

Dermed er i alt 90 coronasmittede danskere nu døde, oplyser Statens Serum Institut.

Omvendt falder antallet af indlagte coronapatienter i Danmark. Tirsdag er 529 patienter indlagt med coronavirus, og det er fire færre end mandag.

Ud af de 529 indlagte patienter befinder 145 sig på intensiv afdeling. Heraf er der 131 af dem, som har det så skidt, at de får hjælp af en respirator.

Tirsdagens tal for patienter, der er indlagt og har brug for respirator, er stadig højere end mandag. Her var 137 indlagt på intensiv afdeling, hvoraf 119 havde brug for en respirator.